Partidul România Unită şi-a asumat responsabilitatea de a impune decizii de interes naţional

  • Interviu pentru Agenția Națională de Presă Agerpres (www.agepres.ro) 

Care sunt motivele pentru care partidul dumneavoastră v-a selectat pentru a ocupa această primă poziţie pe lista de candidaţi pentru Senat?

Cred că, în primul rând, capitalul de încredere obţinut în faţa ploieştenilor şi prahovenilor, pe parcursul exercitării mandatelor de senator. În acelaşi timp, au contat foarte mult experienţa parlamentară şi cea din administraţia locală, precum şi disponibilitatea de a explica cetăţenilor cum le influenţează fenomenul politic viaţa de fiecare zi, dar şi reacţiile publice, luările de poziţie pe care le-am avut ca parlamentar cu privire la diferite probleme ce afectează societatea românească. Partidul România Unită doreşte să fie reprezentat în viitorul mandat de parlamentari cu personalitate, care au ceva de spus, astfel încât, prin propriile lor concepţii, credinţe, dar şi iniţiative legislative, să poată susţine, dezvolta şi consolida mişcarea naţionalistă din România. Suntem convinşi că astfel românii vor fi mai bine reprezentaţi. Acesta este în fapt obiectivul nostru principal ca formaţiune politică, atât în Parlament, cât şi în societate. Îl vom putea îndeplini cu implicarea liderilor noştri locali şi naţionali ce vor putea garanta, prin exemplul personal, dar şi prin întreaga lor experienţă profesională, că ştiu şi vor cu adevărat să susţină interesele românilor. 

În ce constă proiectul pe care îl oferiţi dumneavoastră alegătorilor? Care sunt, pe scurt, principalele priorităţi pe care vă propuneţi să le urmăriţi pe durata mandatului de parlamentar ?

Partidul România Unită şi-a lansat încă din luna septembrie programul de guvernare, pe care l-a supus dezbaterii publice în toată ţara. Am primit astfel din partea românilor certitudinea că proiectele noastre sunt aşteptate şi susţinute, mai ales că suntem singura formaţiune politică ce şi-a asumat responsabilitatea unor decizii pe care le considerăm de interes naţional. Mă refer concret la oprirea defrişării pădurilor şi a exportului de lemn neprelucrat, precum şi la interzicerea înstrăinării pământului către străini, urmând ca orice vânzare de acest fel să se poată face doar către cetăţenii români, statul având drept de preempţiune. Românii aşteaptă de la viitorul Parlament să adopte aceste măsuri legislative anunţate de Partidul România Unită, care sunt completate şi cu alte reglementări sociale. Este vorba despre majorarea salariului minim la 2000 lei în următorii patru ani, pensia minimă de 900 de lei începând chiar de anul viitor, precum şi creşterea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut. Sursa de finanţare este impozitarea corectă a sumelor pe care străinii le scot din ţară prin firmele offshore, cifra de afaceri derulată numai în anul 2015 în România fiind de aproximativ 48 miliarde euro. 

Care este părerea dumneavoastră despre votul pe listă de candidaţi? Care consideraţi că sunt avantajele şi dezavantajele acestui tip de vot comparativ cu cel uninominal ?

Avantajele şi dezavantajele votului pe listă vor putea fi constatate după cel puţin un an de la aceste alegeri, prin calitatea actului legislativ şi a prestaţiilor politice din Parlamentul României. În opinia mea, aşa cum România nu a fost pregătită pentru votul uninominal introdus în 2008, la fel nu este pregătită nici acum să revină la votul pe liste, pentru că problemele esenţiale legate de încrederea în instituţia Parlamentului, în calitatea profesională a candidaţilor, controlul politic al votului nici acum nu s-au rezolvat. Ordinea candidaţilor pe liste, cel puţin la partidele mari, s-a stabilit în multe cazuri la aprecierea subiectivă a şefilor de partid, care au decis în mod arbitrar cine va intra şi cine nu în viitorul Parlament. Rămâne de văzut în ce măsură au avut dreptate… Foarte puţini dintre candidaţii puşi acum pe liste pentru prima dată pot să explice foarte clar dacă în Parlament vor vota conform propriei conştiinţe, la ordin de partid sau printr-o consultare cu cetăţenii. Ori tocmai exprimarea liberă a votului, în interesul cetăţenilor, ar fi trebuit să fie câştigul esenţial pe care schimbarea sistemului de desfăşurare a alegerilor l-ar fi putut aduce democraţiei din România. 

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Partidul România Unită îl susține pe Victor Ponta pentru funcția de premier

Senatorul Daniel Savu, care a intrat recent în Partidul România Unită alături de alți parlamentari prahoveni, a declarat, pentru ziarul Prahovm_90925a, că această formațiune politică este singura care îl propune pe Victor Ponta premier al României, după alegerile din luna decembrie. Parlamentarul prahovean spune că propunerea rămâne valabilă indiferent pe care liste va candida fostul premier al României.  Daniel Savu comentează, într-un interviu acordat ziarului Prahova, și modul în care este privit Partidul România Unită de către unii actori politici, dar și ce părere are despre schimbarea de macaz a președintelui Klaus Iohannis în privința “guvernului său”. Pe de altă parte, senatorul de Prahova spune cum decurge strângerea de semnături pentru susținerea moțiunii de cenzură inițiate de Partidul România Unită împotriva Guvernului Cioloș și face, în acest sens, un apel către liderii politici.

 
– Partidul România Unită strânge semnături pentru depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Cioloș. Care sunt șansele strângerii semnăturilor necesare și care este, de fapt, motivația acestei inițiative?

– Aceasta este prima săptămână în care am început să strângem semnături pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cioloș. Este un demers politic și un act de patriotism, pe care Partidul România Unită și-l asumă ca reacție față de cel mai antinațional și incompetent guvern pe care l-a avut statul român după 1989. Vom continua și în perioada următoare, pentru că vrem să dăm oricărui parlamentar care dorește posibilitatea să semneze această moțiune, pentru a proteja astfel România și pe cetățenii ei. În cele trei luni care au mai rămas până la alegerile generale, obiectivul nostru este să limităm prerogativele acestui guvern, astfel încât să oprim dezastrele cu care se confruntă majoritatea categoriilor sociale, unele dintre acestea ajungând deja la proteste de stradă.

Deși intră în proceduri parlamentare și depinde de decizia grupurilor politice reprezentate atât în Senat, cât și în Camera Deputaților, vreau să vă spun că eu personal nu consider această moțiune ca fiind una politică, ci de interes național.

Ca responsabil pentru strângerea semnăturilor la Senat, mi-am făcut datoria să informez cetățenii pe blogul meu danielsavu.ro – (https://www.danielsavu.ro/?p=6386) – despre modul în care grupurile politice au reacționat până acum la voința străzii. O voi face și în continuare. Mulți dintre parlamentari ar fi vrut să susțină această inițiativă, dar s-au oprit de teamă că, nerespectând ordinele de partid, nu se vor mai regăsi pe liste. Pentru că aceasta este realitatea: guvernul tehnocrat este menținut în funcție artificial, prin voturi controlate care au la bază interese politice ascunse opiniei publice.

De aceea, vreau să lansez un apel liderilor PSD, PNL și ALDE :

Trebuie să dați parlamentarilor libertatea să semneze și să voteze conform propriei lor conștiințe! Moțiunea a fost inițiată la dorința românilor și ei, prin reprezentanții pe care îi au în Parlamentul României, sunt cei care trebuie să decidă cât mai stă Guvernul Cioloș în funcție !

– Victor Ponta rămâne alături de PSD. Cum influențează acest lucru Partidul România Unită?

Deocamdată, pentru că multe se pot întâmpla până la alegeri.

Dar oriunde va candida Victor Ponta, pentru PSD sau la Partidul România Unită, noi suntem singurul partid care îl propune pe Victor Ponta premier. Am anunțat deja acest lucru, este cel mai important proiect politic pe care Partidul România Unită îl are. Vrem să susținem și să impunem nominalizarea lui Victor Ponta ca viitor premier al României, pentru că numai în perioada în care a condus Guvernul, românii au simțit la modul concret, fiecare în familia lui, ce înseamnă bunăstarea și respectul pe care îl pot primi din partea statului român.

Sunt absolut convins că veți auzi în campania electorală multe discursuri pe această temă. Partidul România Unită este însă prima formațiune politică și deocamdată singura care explică la modul concret cum va atinge acest obiectiv: prin susținerea pentru funcția de premier a lui Victor Ponta, singurul care a dovedit până acum că poate atinge aceste performanțe la nivel guvernamental. Vă spun foarte sincer, m-aș fi așteptat ca la PSD să nu existe niciun fel de rezervă în a susține această idee. Ne-am fi așteptat poate cu toții ca Victor Ponta să fi fost deja nominalizat premier, mai ales că este incontestabil acest nivel de așteptare din partea românilor. Domnul Liviu Dragnea a anunțat public doar că nu îl va susține pe Dacian Cioloș, dar nu a dat niciun fel de asigurări că PSD îl dorește pe Victor Ponta premier.

Această omisiune, intenționată sau nu, mi se pare esențială. Ne întrebăm – oare de ce atâtea ezitări, mai ales că un demers corect, atât în interesul românilor, dar recunoscut și la nivel european, ar fi fost acela ca marile forțe politice ale României să își fi nominalizat deja premierul care să formeze noul guvern. În acest context, Partidul România Unită își face datoria patriotică, națională, de a susține ce este mai bine pentru români: VICTOR PONTA PREMIER !

– Klaus Iohannis a ieșit, zilele trecute, cu comentarii despre viitorul guvern. Nu mai vrea guvern de tehnocrați, ci revine asupra ideii lansate imediat după alegerile din 2014, respectiv a unui guvern politic. Cât este de sănătos pentru un stat ca președintele să vorbească despre un guvern “al său” de fiecare dată când viața politică din România este în fierbere?

Libertatea unui președinte de a vorbi despre propriul său guvern sau de a-l impune este în detrimentul poporului român, iar experiențele negative pe care le-am trăit cu toții în mandatele Băsescu – Boc sau Iohannis – Cioloș reflectă pe deplin această realitate. Guvernul trebuie să fie al poporului român, rezultat în urma alegerilor și nu impus din exteriorul țării sau la voința discreționară a președintelui.

Acesta este motivul pentru care alegerile din 11 decembrie au o importanță capitală atât pentru direcția pe care o va avea România în următorii 10 ani, cât și pentru bunăstarea cetățenilor. Așa cum s-a întâmplat de multe ori, puterea votului dă atât avertismente, cât și reconfirmări pentru cinste și performanță, dacă acestea au fost deja dovedite în politică. Un exemplu edificator este teoria “fețelor noi”, promovată de președinte în urmă cu 10 luni și care a fost un adevărat dezastru pentru România. Este genul de decizie impusă, care nu va rămâne nesancționată la urne. Poate că în felul acesta, sintagme de genul “Guvernul meu” sau “Parlamentul meu” vor dispărea definitiv.

– În Prahova, mai mulți parlamentari au aderat la Partidul România Unită, printre care și Ion Eparu, care a fost numit președinte interimar al PRU Prahova. Cât de mult contează experiența organizatorică acumulată de Ion Eparu la PSD?

l_90927Partidul România Unită a recunoscut capacitatea organizatorică pe care deputatul Ion Eparu a dovedit-o de aproape 20 de ani, atât în Ploiești, cât și în Prahova, încrederea de care se bucură în ochii cetățenilor și a considerat că este cel mai potrivit lider pentru Filiala Prahova. Împreună cu ceilalți parlamentari PRU din județ, Sorin Teju, Sebastian Ghiță și Răzvan Tănase, dar și alături de o echipă consolidată pe care am găsit-o în Partidul România Unită la nivel local, vom fi prezenți cu membri, simpatizanți și militanți în toate localitățile județului. Vom intra în campania electorală cu un program adaptat realităților din țară, dintre care proiectul cel mai important a fost anunțat deja – VICTOR PONTA PREMIER.

Având în vedere numărul foarte mare de cetățeni care vin către noi, pentru că și ei iubesc România, împărtășim aceleași idei și priorități, sunt absolut convins că vom obține rezultate semnificative la alegerile parlamentare. Dacă v-ați obișnuit poate la alte partide să se vorbească despre jocuri de interese, la Partidul România Unită interesul este țara și oamenii ei.

– Partidul România Unită este văzut, în mai multe medii, drept o formațiune fie naționalistă, fie extremistă. Cum comentați aceste puncte de vedere?

Corect este să explicăm cei doi termeni folosiți adesea în discursuri politicianiste, fără ca înțelesul lor real să fie cunoscut. Spațiul public este intoxicat cu propagandă mincinoasă, iar românii trebuie să știe adevărul. Naționalismul este doctrina politică bazată pe apărarea drepturilor și aspirațiilor naționale și, din tot ce vedem că se întâmplă în țară, românii chiar au nevoie de un partid care să le apere interesele. Este vorba însă despre un naționalism modern, fără manifestări excentrice. Din punctul meu de vedere, datoria fiecărui politician român este să apere interesele țării sale și ale cetățenilor, în domeniul său de competență și nu văd de ce prioritatea numită “România” se poate transforma într-o acuzație.

Extremismul este o atitudine a unor persoane politice care, pe baza unor opinii, idei, păreri exagerate, extreme, urmăresc prin măsuri violente sau radicale să impună programul lor. Într-o analiză pe care am făcut-o pe blogul meu – danielsavu.ro (https://www.danielsavu.ro/?p=6328), tocmai pentru a explica și acest concept, am demonstrat că decizia fostului președinte al României, Traian Băsescu – de a tăia pensiile și salariile românilor – se încadrează perfect, prin toate evenimentele care s-au întâmplat la momentul respectiv, în definiția de manual a termenului de “extremism”.

După cum toată lumea știe, Partidul România Unită nu a afectat niciodată, cu nimic, interesele românilor, PRU nu este un partid extremist, nu s-a manifestat niciodată în acest sens. Din contră, din luna august, de când PRU practic s-a relansat, discursurile liderilor și acțiunile noastre ca partid s-au adaptat în mod esențial nevoilor românilor și așteptărilor pe care aceștia le au.

Vehemența cu care relansarea Partidului România Unită a fost primită pe scena politică, atribuirea unui discurs extremist pe care noi de fapt nu îl avem, demonstrează teama multor politicieni că asumarea priorităților naționale de către PRU va face agenda publică în această perioadă (ceea ce este evident că deja se întâmplă) și va determina cetățenii să ne acorde încrederea lor. Constatăm astfel că sunt mai multe partide în România care se tem de Partidul România Unită pentru că noi putem spune adevărul pe care alte forțe politice nu au libertatea să îl spună.

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

La Ploieşti, sportul face legende!

Cât de important este sportul pentru senatorul Daniel Savu, candidat independent la Primăria Ploiești?

În adolescenţă am făcut handbal de performanţă și l-am avut ca prim antrenor pe regretatul Nae Danieleanu, știu ce înseamnă să fii tânăr sportiv, ce disciplină și mobilizare presupune asta și cât de mult contează în viaţă să înţelegi spiritul de echipă și competiţia corectă. Acum, mișcarea pe care o fac înseamnă mers pe jos și, câteodată, tenis cu piciorul. La un moment dat, jucam aproape săptămânal, cu Eparu, cu Emil Calotă și alţi prieteni și mă voi mobiliza să reluăm aceste obiceiuri după alegerile locale.

Aveţi un sport mai apropiat de suflet?

Nu sunt cuvinte mari, dar să știţi că, la Ploiești, sportul face legende. Eu sunt petrolist din tată-n fiu, am crescut pe la peluzele de pe “Ilie Oană”, am văzut meciuri la gard, am strigat și am plâns, n-am cum să nu tresar la orice face Petrolul, indiferent dacă sunt senator, primar, dacă am fost director, consilier local sau ce-am mai fost… Funcţia n-are nicio legătură cu dragostea de Petrolul și, chiar dacă acum am auzit că îmi fac campanie electorală vorbind despre echipa mea de suflet, n-am cum să-mi uit copilăria și adolescenţa pe care le-am petrecut pe “Ilie Oană”. Să știţi că am stat și la lojă, dar nimic nu se compară cu vibraţia tribunelor, așa că, de multe ori prefer să-mi pun o șapcă în cap, un fular la gât, să-i iau cu mine pe cei doi băieţi ai mei și să merg în tribune. Mă mai recunoaște cineva, mă întreabă ce naiba caut la galerie, eu le spun că acolo e locul meu și gata, strigăm în continuare pentru Petrolul.

Vreau să mă refer și la performanţele pe care Ploieștiul le-a obţinut în baschet, la atmosfera de competiţie în care începuse să fie angrenat tot orașul. Echipa Asesoft a deschis alte perspective, a adus ploieștenii în sală și ne-a făcut pe toţi să intrăm în febra meciurilor internaţionale. Acum, cred că este de datoria noastră să revenim la performanţele obţinute atunci și chiar să ducem tradiţia mai departe, să oferim publicului din Ploiești momente de satisfacţie, să vină familiile cu copii la sală, acesta este spiritul de comunitate pe care vreau să-l trezesc din nou la viaţă.

Despre sporturile pe care le urmăresc, ce să vă spun, sunt o grămadă, fotbal, normal, handbal, baschet, tenis și în general tot ce ţine de România și de sportivii români. Cred că reprezentarea prin sport a ţării, a orașului, a comunităţii este un act de patriotism și, dacă va depinde de mine să fac imposibilul pentru un nivel cât mai bun al sportivilor români, ploieșteni sau prahoveni, am să-l fac !

Aţi făcut referire la echipa de fotbal Petrolul Ploiești, care are destul de multe probleme în prezent. Cum vedeţi ieșirea din impas?

Am anunţat deja planul meu pentru Petrolul Ploiești. Nu este o promisiune electorală, pentru că vreau să mă detașez cât mai mult de acest mod de a face campanie, prin promisiuni. Pot să vă spun că soarta simbolului numit “Petrolul Ploiești” este pentru mine o preocupare, atât ca ploieștean și candidat independent la Primăria Ploiești, cât și ca viitor primar, dacă voi obţine votul ploieștenilor. Oricine ar fi primar va trebui să propună, să găsească soluţii, astfel încât să redea echipa orașului și celor care o iubesc.

Pentru asta, primul pas pe care trebuie să îl facem va fi să spunem oamenilor adevărul. Tot ce s-a întâmplat în acești ani, toate documentele, contractele care au vizat bani sau decizii publice, totul trebuie transparentizat, făcut public, astfel încât să nu mai existe loc de interpretări. În opinia mea, politica n-are ce căuta în sport și nici în fotbal. Pasul următor este, la fel, să informăm publicul, suporterii, despre procesele aflate în prezent pe rolul instanţelor de judecată și care ar putea influenţa soarta echipei. Spre exemplu, pe 25 mai, la Tribunalul Prahova vor fi discutate cereri de faliment ale SC FC Petrolul Ploiești SA, pentru recuperarea datoriilor acumulate în ultimii ani. În funcţie de decizia instanţei și dacă falimentul va fi declarat, marca Petrolul va putea reveni la municipalitate. Aceasta ar fi o decizie foarte importantă, pentru că de aici poate începe un nou drum pentru Petrolul Ploiești.

Dacă voi deveni primar, după clarificarea situaţiei juridice în instanţă, pentru că până atunci nu este legală o intervenţie din partea municipalităţii, voi propune un parteneriat public-privat între Primărie, marii investitori din Ploiești și suporteri, cu un management corporatist și un Consiliu de Administraţie alcătuit din oameni integri. Astfel, Petrolul Ploiești va putea să renască! Sunt mulţi investitori în Ploiești, companii mari, care vor să se implice în acest proiect, fără să fie necesar să folosim bani publici. Am primit foarte multe întrebări în legătură cu acest aspect, dacă n-avem altceva de făcut cu banii Ploieștiului decât să îi folosim pentru fotbal. Le spun încă o dată tuturor, nu se va cheltui niciun leu din bugetul public pentru investiţiile la echipă, ci numai bani privaţi. Primăria va trebui să fie în acest parteneriat o garanţie pentru echilibru, transparenţă și bune practici, astfel încât interesul public al orașului să devină cu adevărat cel mai important.

CSM Ploiești – instituţie aflată în subordinea Consiliului Local Ploiești – administrează mai multe baze sportive (Bazin Vega, Stadionul Petrolul, Sala Doroftei, Sala Olimpia, Hipodrom). Ce părere aveţi despre administrarea bazelor și ce propuneri aveţi pentru a îmbunătăţi această activitate ?

Dacă este să mă raportez la informaţiile prezentate public până acum cu privire la administrarea acestor baze sportive, lucrurile nu stau tocmai bine. Din punctul meu de vedere, bazele sportive trebuie să ofere condiţiile decente cerute și așteptate de sportivi, antrenori și public. Nu întotdeauna se întâmplă așa, chiar am primit sesizări din partea mai multor ploieșteni implicaţi în fenomenul sportiv, că au probleme în privinţa spaţiilor unde își desfășoară pregătirea. Ce voi face eu dacă voi fi ales primar: la fel ca toate structurile Primăriei, și întreaga structură a CSM va fi supusă unui raport de audit pentru a avea un reper foarte exact, tehnic și nu subiectiv, în ceea ce privește situaţia la preluarea mandatului. Ulterior, în urma analizelor, vom depista care sunt “găurile negre” din punct de vedere financiar, priorităţile pentru investiţii, dar mai ales ce spun antrenorii și sportivii care se antrenează în spaţiile respective. Nu știu dacă s-a mai întâmplat acest lucru până acum, dar intenţionez să organizez o formulă de consultare publică a celor care desfășoară activităţi sportive de performanţă în bazele administrate de Primărie, pentru a avea o imagine cât mai corectă a percepţiei actuale și a schimbărilor pe care trebuie să le facem. Cred că este necesar să participe și ei la această reorganizare a activităţii (dacă se va dovedi necesară), implicit la prioritizarea investiţiilor municipalităţii, pentru că nu văd cum s-ar putea eficientiza activitatea sportivă fără să îi întrebăm în primul rând pe cei care o practică.

Ce părere aveţi despre rezultatele conducerii actuale? Dacă veţi ajunge primar, v-aţi gândit la schimbări în cadrul CSM?

Eu nu am opinii prestabilite înainte de preluarea mandatului. Nu am o listă cu cei pe care îi voi schimba din funcţie, după cum nu am pe nimeni care să aștepte să le ia locul. Toate deciziile de acest fel, dar toate, se vor lua în funcţie de rezultatele rapoartelor de audit la care m-am referit, precum și după consultarea celor care lucrează efectiv în structurile respective. Pot să vă prezint însă niște condiţii pe care fiecare manager va trebui să le îndeplinească: să câștige nominalizarea pe post prin concurs, să își dovedească specializarea în domeniul respectiv, să își prezinte public, în Consiliul Local, planul de management, să nu fie impus politic, să nu fi generat sau tolerat abateri de la cadru legal, sub orice formă, în activitatea publică.

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Cei care au crescut TVA în urmă cu 5 ani se opun acum relaxării fiscale

Este necinstit față de români și față de mediul de afaceri, dar și împotriva interesului național ce fac cei din PNL, în frunte cu președintele Klaus Iohannis, și anume să blocheze o scădere a taxelor, pe care spațiul fiscal-bugetar o permite.

Practic, aceiași oameni care i-au forțat pe români să îndure, în 2010 și 2011, o serie de măsuri de austeritate extrem de dure și nenecesare – tăierea salariilor și pensiilor, creșterea TVA cu 5%, dar și altele – le refuză acum dreptul de a beneficia de o relaxare fiscală mult așteptată. PDL a pus stăpânire pe Noul PNL, iar Klaus Iohannis a preluat modelul Băsescu, punând calculele politice înaintea interesului românilor. Ce vedem astăzi este simplu: cei care au crescut TVA în urmă cu 5 ani se împotrivesc astăzi să o scadă!

Mediul de afaceri și românii obișnuiți, care au plătit scump costul crizei în timpul guvernelor PDL, merită astăzi această gură de oxigen, prin reducerea de taxe. Este condamnabil că artizanii austerității din România s-au răzgândit și se opun reducerilor, mai ales după ce toți cei din Noul PNL au votat deja Codul Fiscal în Parlament. Nici nu vrem să ne gândim ce s-ar întâmpla dacă acești oameni s-ar întoarce la guvernare!

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Comunicat de presă PSD Prahova

Urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public cu privire la decizii interne atribuite PSD, referitoare la faptul că domnul Codrin Ştefănescu, secretar general adjunct al PSD, ar fi fost desemnat coordonator al alegerilor interne din Organizaţia PSD Prahova, preşedintele interimar al PSD Prahova, senatorul Daniel Savu, face următoarele precizări:

1. PSD Prahova nu consideră necesară şi oportună desemnarea unui coordonator din partea structurii centrale a partidului, în condiţiile în care, până în prezent, au fost finalizate alegerile interne în peste 90 % dintre organizaţiile locale la nivel judeţean. Procedurile de desfăşurare a alegerilor s-au derulat transparent, cu respectarea prevederilor statutare şi fără niciun fel de contestaţie.

2. Prezenţa în Prahova a secretarului general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, săptămâna trecută, la o întâlnire cu primarii PSD din judeţ, s-a făcut în absenţa unei informări oficiale a conducerii statutare a partidului, atât la nivel judeţean cât şi naţional, precum şi fără convocarea pe canalele oficiale a parlamentarilor PSD de Prahova şi a aleşilor locali PSD.

3. Situaţia din cadrul PSD Prahova, precum şi desemnarea unui coordonator din partea structurii centrale a partidului, va face obiectul unei dezbateri şi analize în cadrul Comitetului Executiv Naţional PSD care va avea loc miercuri, 22 iulie 2015.

4. Pentru democraţia din PSD, este nejustificată crearea unui astfel de precedent neprevăzut în Statut, cu privire la activitatea internă a unei organizaţii judeţene.

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Victor Ponta acţionează ca un adevărat om de stat

Este absolut normal gestul lui Victor Ponta de a prelungi interimatul Rovanei Plumb la conducerea PSD. Aşa demonstrează că este un veritabil om de stat! Actul guvernării trebuie să continue, pentru binele României, iar noi, cei din PSD, ştim asta.

PSD este un partid matur, cu o echipă de conducere experimentată şi eu cred că fiecare membru ştie că suma în PSD este mai importantă decât părţile. Victor Ponta a adus indubitabil cele mai importante rezultate acestui partid, împreună cu o echipă omogenă, unită şi foarte devotată. De aceea, îl aşteptăm să îşi reia atribuţiile funcţiei.

Conducerea PSD funcţionează fără sincope, iar premierul Victor Ponta va fi şi în viitor o piesă importantă din echipă, un lider al partidului. Victor Ponta va continua să lupte pentru ca PSD să-şi atingă toate obiectivele. Prelungirea interimatului este o decizie bună. Pentru PSD nu este necesar un Congres, până când situaţia domnului Ponta nu se va clarifica. Domnul Ponta nu a demisionat.

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Liberalii anunță moțiune de cenzură, dar adevărul este că nu au teme pe care să atace guvernarea

Nu m-ar mira ca cei din noul PNL să nu mai depună moțiune de cenzură. Liberalii au anunțat de luni de zile că vor depune moțiune de cenzură, dar nu au găsit până acum o temă reală de guvernare. Economia merge, există măsuri sociale consistente luate în acești ani, s-au făcut reparații uriașe după dezastrul lăsat în urmă de pedeliștii pe care astăzi doamna Gorghiu îi admiră nedisimulat.

De altfel, doamna Gorghiu ar face mai bine să depună o moțiune de cenzură, ca să păstrăm termenii, împotriva sfidării votului din 2012, pe care o practică zilnic. Aşa a făcut și ieri, când a spus nici mai mult nici mai puțin că a fost o greșeală îndepărtarea pedeliștilor de la putere. Oare cât se va mai umili vechiul PNL în fața vechiului PDL?

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Nu ar fi rău ca și alte instituții să reacționeze la amenințările Federației Ruse față de România

Agresivitatea Federației Ruse, manifestată prin declarațiile diverșilor diplomați, a fost una evidentă în ultima perioadă. Am apreciat reacțiile prompte ale premierului Ponta și ale MAE față de aceste amenințări. De asemenea, am apreciat pozițiile foarte clare ale NATO la declarațiile diplomaților ruși. România este un stat care nu se lasă intimidat, iar pozițiile guvernamentale au dovedit în mod clar acest lucru.

Nu ar fi rău însă ca astfel de reacții, diplomatice, de apărare a poziției României, să fie exprimate și de la vârful altor instituții ale statului, cum ar fi Președinția. Constat că domnul președinte a fost ceva mai discret pe acest subiect și sunt convins că o poziție a sa ar fi benefică pentru țara noastră. În astfel de momente, avem nevoie de cât mai multă fermitate.

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

Dintr-o persoană care se erija în apărător al justiției și promotor al relației cu SUA, Băsescu a ajuns să atace în ambele direcții

Declarația fostului președinte Traian Băsescu legată de «guantanamizarea» României este total deplasată, atât din punct de vedere diplomatic, cât și ca atac la adresa justiției. Aflându-se în situația în care el și apropiații săi politici au ajuns să răspundă în fața legii, Traian Băsescu face ce a știut cel mai bine în cariera sa: atacă.

Grav este că această afirmație a sa de ieri, prin care a încercat să-i ia din nou apărarea Elenei Udrea, reprezintă un atac la adresa sistemului judiciar din România, precum și un atac la adresa Statelor Unite ale Americii, prin referirea cel puțin nepotrivită la centrul de detenție din Golful Guantanamo. Practic, Traian Băsescu preia discursul adversarilor Statelor Unite cu privire la Guantanamo.

Dintr-o persoană care se erija în apărător al justiției și promotor al relației cu SUA, Traian Băsescu a ajuns să atace în ambele direcții.

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr