Consilierii locali PSD sunt singurii care se opun administraţiei PD-L

În ultima vreme s-a vehiculat ideea că PSD-ul, prin grupul său de consilieri locali, ar fi stabilit cel puţin un non-combat sau o înţelegere cu actuala conducere portocalie a Primăriei Ploieşti, un exemplu în acest sens fiind chiar bugetul pe 2010.

Mulţi ar fi putut să bage mâna în foc că reprezentanţii PSD vor vota în favoarea bugetului, fapt de neacceptat în opinia mea. Realitatea a demonstrat însă că PSD îşi asumă opoziţia la Ploieşti. Consilierii social-democraţi au votat împotriva bugetului, chiar dacă sunt în minoritate.

În acelaşi timp, mi se pare corect să semnalez că actuala tendinţă a conducerii Primăriei Ploieşti de a consulta de faţadă reprezentanţii PSD cu privire la “probleme de interes pentru oraş” reprezintă o tentativă de a împărţi responsabilitatea pentru multiplele eşecuri din administraţie.
Ceva de genul “A fost şi PSD-ul de acord…”
Atenţie, nu mai putem spune că facem administraţie în interesul ploieştenilor, cât timp deciziile din actualul mandat se iau exclusiv la sediul PD-L.

Ca urmare, nu susţin strategia prezentată de PD-L pentru cheltuirea banului public şi consider că actuala administraţie din Ploieşti este singura care trebuie să îşi asume riscurile şi să dea socoteală în faţa ploieştenilor pentru rateurile care au devenit mult prea dese şi evidente. Bineînţeles, alături de cei care o susţin direct.

La acest capitol, cred că merită o atenţie cu totul specială consilierii PNL, pentru că, spre deosebire de afirmaţiile sforăitoare pe care le fac liderii naţionali, pe la Ploieşti, liberalii de tip cameleon fac carieră.

Sunt curios dacă la această oră, liberalii din Ploieşti îşi asumă postura de partid aflat la putere sau spun despre ei că ar fi în opoziţie. Nu am auzit nicio declaraţie oficială pe această temă şi cred că este un aspect care ar trebui să fie lămurit cu prioritate. În felul acesta, vom putea să ştim încotro se îndreaptă deconturile.

Pentru că urmează Congresul PNL, care teoretic ar trebui să clarifice poziţia partidului chiar şi la Ploieşti, am considerat că merită să spun lucurilor pe nume, ceea ce am şi făcut…în interviul acordat ziarului „Prahova”.

Click pe imagine pentru a vizualiza articolul
ziarul_prahova_01032010

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr