Când orgoliul politic se mai spulberă….

dsc01435
Sursa: http://max-media.blogspot.com/

Fotografia de mai sus a fost realizată la un eveniment organizat vineri, 12 martie 2010, de Camera de Comerţ şi Industrie Prahova, în cadrul căruia parlamentarii de Prahova s-au întâlnit cu oamenii de afaceri din judeţ. Detalii aţi aflat probabil din presă, eu mă voi referi în continuare la scurta discuţie pe care am avut-o cu deputatul Roberta Anastase.

Dincolo de comentariile maliţioase, fotografia îmi oferă ocazia să explic o situaţie ce mi se pare firesc să devină publică. Discuţia a fost iniţiată de deputatul Roberta Anastase. Cumva în numele primarului Andrei Volosevici, mi-a solicitat ajutorul pentru a găsi soluţii de rezolvare a problemelor legate de siguranţa elevilor în şcolile din Ploieşti.

Sper că măcar primarul nu a uitat că în urmă cu un an şi jumătate, imediat după alegerile locale, în septembrie şi octombrie 2008, am organizat mai multe dezbateri cu privire la acest subiect, cu toate părţile implicate, pornind de la directorii de şcoli, Poliţie, Jandarmi, Politia Comunitară, că m-am adresat Consiliului Local în calitate de senator, pentru a prezenta soluţii eficiente şi profesionale cu privire la acest subiect. Aveţi detalii aici şi aici.

La acel moment, primarul şi majoritatea PD-L din Consiliul Local nu au ţinut însă cont de soluţiile pe care le-am propus, au preferat camerele video şi firmele de pază, care sunt scumpe şi nici nu rezolvă problema esenţială : siguranţa elevilor în zonele din imediata apropiere a şcolilor, unde se petrec cele mai multe dintre agresiuni.

Dacă între timp orgoliul politic s-a mai spulberat, sunt gata să îmi aduc contribuţia din nou, pentru că, în opinia mea, siguranţa elevilor rămâne o prioritate în Ploiesti, indiferent cine este primar. În consecinţă, aştept cu interes ca Andrei Volosevici să organizeze o întâlnire publică cu responsabilii pentru asigurarea ordinii publice, directori de şcoli, părinti – dacă este cazul, la care voi participa cu certitudine alături de consilierii locali PSD, pentru a analiza situaţia actuală şi a propune soluţii concrete. De data asta cu un document scris, asumat de toate părţile implicate.

Până atunci, reiau principalele concluzii desprinse după întânirea pe care am organizat-o pe 29 octombrie 2008, tocmai pentru a găsi soluţii eficiente de rezolvare a acestei probleme

1. Poliţia Comunitară trebuie să preia integral responsabilitatea asupra siguranţei în imediata apropiere a unităţilor de învăţământ din Ploieşti (grădiniţe, şcoli şi licee), pentru că aceastea sunt zonele supuse riscului unei infracţionalităţi sporite, iar victimele sunt elevii. Această soluţie va da un plus de siguranţă atât pentru elevii care vin şi pleacă de la şcoală, cât şi pentru ploieştenii care locuiesc lângă unităţile şcolare.

2. Consiliul Local trebuie să îşi asume măsuri de întărire a Poliţiei Comunitare, atât prin angajarea de personal suplimentar şi instruirea acestuia, cât şi prin asigurarea de dotări suplimentare, cu suplimentarea bugetului. Siguranţa elevilor este o prioritate pentru Ploieşti, iar Poliţia Comunitară este instituţia prin care se poate asigura în mod eficient această politică de siguranţă.

3. Siguranţa în interiorul unităţilor de învăţământ nu poate fi tratată unitar. Aceasta este principala concluzie pe care o putem trage în urma intervenţiilor directorilor de la majoritatea unităţilor de învăţământ prezenţi la dezbatere. Avem exemple unde siguranţa elevilor la interior este asigurată, iar altele în care aceasta a rămas în continuare o problemă. S-au avansat mai multe soluţii care deja sunt în vigoare la unele unităţi de învăţământ : sistem de supraveghere video, mărirea schemei de personal pentru angajarea de paznici, angajarea unor firme de pază şi protecţie, chiar asigurarea bunurilor din unitatea de învăţământ respectivă.

4. Este normal ca pentru paza incintelor şcolare, specialiştii să decidă asupra celor mai bune soluţii, atât din punct de vedere profesional, cât şi financiar. Soluţiile existente trebuie inventariate şi analizate, pentru a vedea care dintre ele şi-a dovedit eficienţa, iar pentru decizia finală trebuie să fie consultaţi inclusiv directorii de şcoli.

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

1 Thought.

  1. Din pacate, in acest moment, politistii comunitari cunt plati DEGEABA !!!!!! Nu fac abosolut nimic si nu-si justifica salariile! Uitati-va numai la locurile de joaca pentru copiii, care sunt intr-o stare jalnica, apatiile verzi sint vandalizate, sint o gramada de oameni care-si plimba cainii fara botnita si fara lesa ( desi legea interzice acest lucru ) fiind un real pericol pentru copii si multe altele. Ei practic patruleaza DEGEABA !!!!!

Comments are closed.