Andrei Volosevici este singurul responsabil pentru siguranţa elevilor din Ploieşti

De doi ani încerc să-l conving pe Andrei Volosevici că firmele de pază şi camerele video nu sunt deloc soluţii eficiente pentru siguranţa elevilor din Ploieşti. Degeaba ! Deşi a avut câteva declaraţii publice, doar declaraţii, în care a spus că propunerea mea, ca Poliţia Comunitară să patruleze în jurul şcolilor, poate fi pusă în aplicare, primarul Ploieştiului a făcut până la urmă tot ce l-a tăiat capul sau ce i s-a dictat de la partid. Nici nu mai contează cine i-a spus să dea 4 miliarde de lei vechi pe camere video care nu funcţionează decât parţial, important este că la două săptămâni după ce a început şcoala, s-a trezit şi primarul să spună că “nu ne descurcăm doar cu camerele video” şi că mai este nevoie de cineva care să intervină în caz de agresiuni.

Cu alte cuvinte, drum deschis pentru firmele de pază şi protecţie, ai căror agenţi oricum nu vor putea face nimic în afara unităţilor de învăţământ, acolo unde copiii numai în siguranţă nu sunt, pentru simplul motiv că zonele respective nu intră în competenţa lor. Mai mult ca sigur, anul viitor pe vremea asta îl vom auzi pe primar spunând din nou : am pus camere video, am pus firme de pază, este doar vina destinului că au fost atacaţi copiii lângă gardul şcolii.

Nu, în acest moment, primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, este singurul responsabil şi vinovat dacă un elev va fi agresat sau tâlhărit în apropierea unei şcoli sau a unui liceu. Primarului i s-au pus în faţă soluţii pentru a rezolva această problemă şi nu le-a luat în seamă, din orgoliu, ignoranţă sau pentru a-şi servi clientela de partid. Asta este realitatea din păcate, chiar dacă sunt de acord că siguranţa elevilor n-ar trebui să fie un subiect politic.

Ştiu că în prezent părinţii sunt cei care dau bani pentru agenţii de pază, ştiu că primarul a promis că va plăti acest serviciu de la Primărie, deşi concret nu a făcut nimic cu privire la acest aspect, însă prefer să nu vorbesc acum despre afacerea de partid numită “paza şcolilor”. Da, este o afacere de partid pe care vom avea timp să o analizăm în detaliu.

În acest moment, este mult mai important să îl convingem pe primar că siguranţa copiilor este un domeniu de competenţa specialiştilor şi nu poate fi tratat după ureche sau după interesele unor firme care abia aşteaptă contracte de la Primărie. Dacă nu acceptă soluţiile pe care i le tot spunem de 2 ani, atât eu cât şi mai mulţi consilieri locali PSD, sper ca măcar pe ministrul PD-L al Administraţiei şi Internelor să îl asculte.

Ieri i-am adresat noului ministru de Interne, Traian Igaş, o interpelare prin care îi solicit să dispună adoptarea unor reglementări unitare din partea instituţiilor specializate – Poliţia Română, Jandarmeria Română şi Poliţia Comunitară, pentru asigurarea unui grad sporit de siguranţă a elevilor, în special în zonele din imediata apropiere a unităţilor de învăţământ.

Mai exact, fiecare primar ar trebui să fie informat de către instituţiile competente cu privire la cine poartă responsabilitatea pentru siguranţa elevilor şi cum se concepe planul de pază la unităţile şcolare. În situaţia în care deja există astfel de reglementări, ele trebuie comunicate de urgenţă administraţiilor locale şi urmărit modul în care se aplică.

Citiţi aici textul interpelării.

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr