La lipit afişe. A doua şi a treia zi de campanie electorală

Împreună cu profesorul Eparu, am decis să ne lipim singuri afişele electorale. Ne-au ajutat şi câţiva tineri. Ne-a luat 2 zile pentru tot Colegiul 5 Senat unde candidez şi, chiar dacă nu a fost o treabă tocmai uşoară, s-a dovedit o idee extrem de utilă.
Am stat de vorbă cu mai mulţi cetăţeni din colegiu care, fie s-au uitat curios pentru că n-au mai văzut candidaţii în persoană să-şi lipească afişele, fie ne-au spus ce aşteaptă de la noi în această campanie electorală. E bine de reţinut :

1. Cât mai puţin scandal, cât mai multă logică.
2. Să fim ACASĂ în colegiul unde candidăm.
3. Să fim cât mai mult pe stradă şi cât mai puţin timp la birou.
Se vede că asta şi facem…
4. Să ştim ce probleme au cetăţenii din colegiul unde candidăm şi nu să ne străduim să aflăm abia în campania electorală.
5. Să respectăm legea, pentru că avem în primul rând statutul de cetăţeni.
6. Să le apărăm interesele în faţa autorităţilor care se fac că nu văd atunci când drepturile cetăţenilor sunt încălcate.
7. Să avem iniţiative legislative în probleme care să îi intereseze, cu efecte vizibile şi imediate pentru viaţa de fiecare zi. Cetăţenii nu sunt interesaţi de proiectele de legi respinse sau care zac în sertare.
8. Să ne prezentăm în primul rând ca oameni capabili să facă ceva şi abia apoi ca reprezentanţi ai unui partid.
9. Să explicăm ce vrem să facem, în cuvinte obişnuite.
Alegătorii nu suportă tradiţionalul limbaj artificial al politicienilor.
10. Să fim normali, cu bune şi rele.

1_1.jpg

2_1.jpg

3_1.jpg

4_1.jpg

5_1.jpg

6_1.jpg

7_1.jpg

8_1.jpg

9_1.jpg

10_1.jpg

11_1.jpg

12_1.jpg

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr