Demagogii PD-L fac zgomot ca să ascundă corupţia din partid

PD-L-ul şi oamenii lui ori se cred singuri în ţara asta, ori trăiesc în propria lor realitate paralelă, unde chiar sunt singuri, ori ne cred proşti pe toţi şi au impresia că pot în continuare să vorbească despre corupţie şi respectarea legii, când ei sunt primii care nici nu vor să audă de aşa ceva.

Cum altfel aş putea să comentez tupeul lui Sever Voinescu-Cotoi, deputat de Ploieşti, care s-a văzut probabil anticoruptul din PD-L, acel deontolog bun de folosit în conferinţele de presă pentru că se pricepe la manipulare, gata să facă abstracţie de acţiunile lui şi ale partidului, atât în Parlament, cât şi în oraşul unde a fost ales împreună cu Roberta Anastase, numai pentru a răspunde comenzilor de la Cotroceni ?

Astăzi am aflat că, la ora când preşedintele Băsescu a vorbit în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei despre arestarea unui lider de la PSD, (preşedintele Consiliului Judeţean Argeş), instanţa nu se pronunţase încă, deci reţinerea nu era oficială. Din punctul meu de vedere, aceasta este esenţa problemei : preşedintele s-a enervat pentru că a simţit că i se pune puterea la îndoială şi a acţionat.

Noi ce să facem acum, să lăsăm poliţia politică a PD-L să se manifeste ? Cât să-l suportăm şi să-l tolerăm pe Sever Voinescu-Cotoi vorbind despre faptul că opoziţia influenţează justiţia, când el însuşi este responsabil, alături de Roberta Anastase, pentru fraudarea votului la legea pensiilor ? Este o realitate care s-a întâmplat sub ochii noştri, dar pentru care cei doi n-au răspuns până acum. Procurorii le îngroapă dosarul adânc, cât mai adânc.

Vă propun o comparaţie simplă :
Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, PSD, este arestat pentru că a primit o sponsorizare de 5000 lei, prin Trezorerie, deci cu acte, ca să dea cadouri la pensionari. Procurorii spun că ar fi fost mită.

Primarul oraşului Ploieşti, PD-L, este liber şi nevătămat, deşi a primit o “sponsorizare directă”, ca să tipărească 100.000 de scrisori, la Zilele Ploieştiului. Am scris despre acest subiect în anul 2009, aici şi aici .

Problema cu primarul de la Ploieşti este că nimeni, nici măcar el, nu a putut să spună ce reprezintă “sponsorizarea directă”, în condiţiile în care termenul nu este recunoscut de contabili. Primarul Ploieştiului nu a prezentat nici până în prezent (din august 2009), documentele prin care să demonstreze că “sponsorizarea” s-a făcut în condiţiile legii. Deci nu avem documente, nu ştim care a fost circuitul sumelor din sponsorizări, nu ştim nici măcar în contul cui se regăsesc banii pentru cele 100.000 de scrisori, nu avem nici urmă de sesizare a instituţiilor abilitate, dar avem primar PD-L în libertate !

Ce reţinem din această comparaţie ? La PSD, sponsorizarea prin Trezorerie este infracţiune, în timp ce “sponsorizarea directă” înseamnă dragoste pentru PD-L, pentru preşedinte, pentru Roberta Anastase sau pentru primar, după caz. În aceste condiţii, PD-L vorbeşte despre influenţarea justiţiei şi respectarea legii ?

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr