PD-L a inventat “integritatea morală de conjunctură”

Există suficient de mulţi lideri PD-L, calificaţi pentru dosare penale şi interesaţi să se ascundă după perdeaua de protecţie a partidului, încât schimbările de natură morală propuse de Monica Macovei să fie acceptate în discursuri, dar să nu treacă la vot. Cu alte cuvinte , “…să facem schimbări măreţe, dar totul să rămână la fel ! ”

Nu o suspectez pe Macovei de faptul că ar putea deveni peste noapte etalonul de cod moral portocaliu, însă este interesant de văzut ce se întâmplă atunci când cineva face un inventar al celor care au probleme cu legea în PD-L. Dezastru !

Începem cu Roberta Anastase. Are o plângere penală pentru frauda la legea pensiilor, trasă pe dreapta de Parchet. Şi ea şi Sever Voinescu. Ce ne spune astăzi, Roberta Anastase : “PD-L şi-a asumat normele de etică de mult timp !” Dacă şi le-a asumat, de ce este blocată cercetarea penală în primul rând în cazul ei, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor ? Pentru că există o comandă în acest sens !

Cred că acei procurori care acţionează la comandă politică şi-au luat acum o scurtă pauză, ca să-i lase pe “şefii politici” să se lămurească între ei. Comenzile sunt cam confuze şi depind de conjunctură, de aceea este bine să mai aştepte.

Dacă finalul deciziei politice va fi cu “integritate morală”, atunci pot intra şi ei în funcţiune cu neînceperea urmăririi penale, NUP-uri la urgenţă, cum am văzut că a mers foarte bine în cazul lui Sorin Blejnar. Dacă nu, Parchetul îşi va continua misiunea de principală armă politică în mâna PD-L-ului, aşa cum s-a întâmplat şi până acum.

În opinia mea, Roberta Anastase va fi prima beneficiară a acestei strategii !

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr