Cum (nu) se va vota la moţiunea de cenzură pentru Codul Muncii …

La prima vedere, e ca şi cum ni s-ar juca soarta la ruletă. Ei, în spatele porţilor de fier, discută despre ce şi cum trebuie să facă, astfel încât să le fie mai bine. Noi, de partea cealaltă a porţilor, ne dăm cu presupusul şi aşteptăm să ne lămurim ce au discutat şi cum au decis.

Este inacceptabil ca soarta angajaţilor români, grav afectată de noul Cod al Muncii, impus cu forţa de Guvernul Boc, să depindă de strategiile şi obsesia lui Băsescu de a decide cine va fi preşedintele PD-L. De ce să aibă de suferit relaţiile de muncă între angajaţi şi angajatori pentru că Blaga se luptă cu Boc, iar Boc e susţinut de Băsescu şi Udrea ?

Este chiar mai rău decât la reducerea salariilor cu 25 %, pentru că într-un mod perfid, o lege de maxim interes pentru români devine un instrument, un pretext, un argument în lupta internă pentru supremaţia din PD-L. Se adevereşte tot mai mult scenariul potrivit căruia Băsescu i-a spus lui Boc să mai facă un ultim efort şi să vadă trecut Codul Muncii. După aceea, o să aibă el, preşedintele, grijă în continuare să îl pună pe Boc preşedinte la PD-L, pentru al doilea mandat.

N-ar trebui să ne intereseze asta, dacă în trocul lor pentru putere nu s-ar folosi de legile care ne privesc pe noi ! Nu este normal să se întâmple aşa ! Însă pe măsură ce ne tot luptăm cu “asumările”, pericolul este să nu începem să ne obişnuim cu ele.

Problema moţiunii de miercuri porneşte în principal de la parlamentarii PD-L şi UNPR. Pentru că nu ştiu cine va face regulile în PD-L până la urmă, ”aleşii uninominali ai puterii” (sper să nu-i mai aud că-şi spun vreodată aşa !) vor respecta întocmai strategia livrata în plic de la partid, anume aceea de a sta deoparte, fără să voteze nici pro, nici contra. În felul acesta, ei devin o masă controlabilă, în special pentru tranzacţionarea intereselor private ale Partidului Democrat Liberal.

Previziunea mea : Deşi pozează deja în victorios, Vasile Blaga nu va candida în final la funcţia de preşedinte al PD-L. Cu toate că primeşte adeziuni după adeziuni, potrivit estimărilor din piaţă, Vasile Blaga va începe să simtă în curând ce înseamnă să te plimbi pe la DNA, mai ales în faţa camerelor de luat vederi. Din acest punct de vedere, nu este tocmai întâmplător faptul că numele lui Vasile Blaga a fost amintit în scandalul vămilor. Un alt argument este susţinerea Elenei Udrea pentru Emil Boc, anunţată din timp, pentru a fi cunoscută şi asumată de toţi liderii locali ai partidului. Când vor fi puşi să aleagă între susţinerea lui Vasile Blaga şi finanţarea de la doamna Udrea, credeţi că sunt mulţi cei care vor sta pe gânduri ?

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr