România, între Guvernul Boc şi Guvernul FMI

În timp ce Guvernul Boc s-a rătăcit pe undeva prin ţară, încercând să-şi convingă şi ultimii susţinători despre ce bine o să ne fie, Guvernul FMI, adevăratul guvern, a descins din nou la Cotroceni ca să pună lucrurile la punct. Avem de dat bani sau orice mai există de valoare prin ţară !

Momentul este important pentru că, de câte ori preşedintele a ieşit în faţa naţiunii să explice cam ce a vrut să spună FMI-ul şi ce trebuie noi să mai facem, consecinţele au fost drastice : ori mai puţini bani în portofel pentru majoritatea populaţiei, ori concedieri masive, zeci de mii de oameni trimişi acasă.

Preşedintele ne-a spus că nici gând să ieşim din criză, asta însemnând că se poate întâmpla în continuare orice (deci putem să ne trezim cu mai puţini bani sau fără locuri de muncă), că el cu FMI-ul discută, restul n-au decât să execute ordinele ! Aşa că celălalt Guvern, Boc, poate să se plimbe liniştit în continuare prin ţară pentru că va afla ce are de făcut luni dimineaţă, când va reveni din turneu !

Băsescu a dat însă peste cap discursurile triumfaliste şi înflăcărate, pregătite pentru realegerea lui Emil Boc de sâmbăta viitoare. Nu dă bine deloc să te lauzi că ai scos ţara din criză, când şeful îţi spune că nu e deloc aşa şi îţi recomandă să fii ponderat, prudent, să nu vorbeşti mai mult decât trebuie !

Cât trebuie ? Cât îţi dă voie FMI-ul, care a intrat deja în a doua fază a prezenţei în România ! Asta înseamnă că şi-a schimbat tonul, şi-a limitat inclusiv efortul de negociere. Am intrat în graficul de plăţi, aceasta este singura negociere. Ne împrumutăm ca să plătim împrumuturi !

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr