Cum am votat pentru reducerea impozitelor şi a TVA-ului la alimente

Este vorba despre două dintre legile cu impact direct asupra vieţii de fiecare zi, pentru oricare dintre noi, ce au fost adoptate în Senat, cu votul parlamentarilor din opoziţie : reducerea impozitului pentru salarii şi pensii de la 16% la 13%, precum şi reducerea TVA la produsele alimentare de bază, la un procent de 5%.

Nu o să mă refer la istoricul fiecăreia dintre cele două legi, le-am invocat cu titlu de exemplu pentru descrierea unui fenomen care se manifestă din ce în ce mai des şi de care ar trebui să ţinem cont. Legile care trec la Senat cu votul opoziţiei, la Camera Deputaţilor sunt respinse de puterea portocalie, doar pentru că au primit votul parlamentarilor de la PSD şi PNL, indiferet cât sunt de aşteptate, cât de multă nevoie au oamenii de ele.

Cred foarte mult în responsabilitatea pe care fiecare senator sau deputat, indiferent de partidul din care face parte, ar trebui să o aibă pentru votul său. Am mai vorbit despre asta la moţiunile de cenzură, la tăierea salariilor şi a pensiilor, la adoptarea Codului Muncii, la Legea Învăţământului. De fapt, modul în care votează parlamentarul ar trebui să fie unul dintre criteriile principale de evaluare pentru electorat, cu atât mai mult dacă un ales uninominal îşi exprimă votul împotriva intereselor celor care l-au trimis în Parlament.

Aşadar, ce nu trebuie să uităm : reducerea impozitului pe venit şi a TVA la alimente se adaugă listei lungi de legi care au trecut cu votul opoziţiei la Senat şi, cel mai probabil, vor pica cu votul puterii la Camera Deputaţilor !

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr