Când Roberta Anastase nu mai numără voturile, poliţiştii îşi păstrează locurile de muncă

Ezitările pe care le-am văzut cu toţii astăzi la Roberta Anastase, pusă în faţa respingerii legii pentru disponibilizarea poliţiştilor, au o explicaţie care ţine de relaţia şef – subaltern. Roberta Anastase, tocmai pentru că este preşedintele Camerei Deputaţilor, a primit ca temă de la Traian Băsescu să treacă legea ce ar fi redus numărul poliţiştilor, o categorie socială care anul trecut l-a supărat rău pe preşedinte .

Senatul a fost prima cameră a Parlamentului care a luat în discuţie această lege. Am respins-o cu brio, fără drept de apel ! În această situaţie, votul final s-a dat la Camera Deputaţilor, de unde şi comanda fermă adresată Robertei Anastase, să-i trimită pe poliţişti în şomaj.

Pentru că i-a mers cu voturile măsluite la legea pensiilor, cu votul repetat la numirea unui judecător al Curţii Constituţionale, precum şi cu alte legi executate prompt la ordin, după ce a devenit şi numărul 2 în partid pentru aceste “performanţe”, Roberta Anastase a intrat brusc în panică atunci când a văzut că votul n-a mai fost aşa cum era trasat ordinul.

Interesante au fost şi primele reacţii…Aşa cum se obişnuieşte în PD-L, conform declaraţiilor, vinovat trebuie să fie întotdeauna altcineva. De data aceasta a fost ales vicepreşedintele care a condus şedinţa, pe motiv că ar fi anunţat în mod eronat respingerea legii. După aceea, Roberta Anastase a spus că votul trebuie reluat “pe articole”. Orice, pentru executarea ordinului ! În final, anunţul că legea a fost totuşi respinsă a apărut numai atunci când Roberta Anastase a constatat că nimic nu se mai poate face şi ar fi riscat să pice prost chiar ea, opinia publică să o acuze că habar n-are când o lege este respinsă şi când nu.

Aşa cum s-a întâmplat de nenumărate ori până acum la Camera Deputaţilor, unde deputaţii ploieşteni Sever Voinescu, Roberta Anastase şi Andrei Sava votează întotdeauna conform ordinului de partid şi împotriva interesului oamenilor care au de suferit de pe urma legilor respective, nici de această dată în interiorul PD-L n-a mai fost analizat conţinutul legii, care este strategia de reorganizare a ministerului, de ce sunt necesare disponibilizările de personal, de ce nu se putea face altfel, ce se întâmplă cu personalul specializat care ar fi rămas pe drumuri, ce alternativă are statul pentru aceşti oameni. Nimic din toate acestea n-a contat !

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr