Prima întâlnire cu ploieştenii după campania electorală

Nu am remarcat ca după alegerile parlamentare să mai fi rămas ceva din spiritul votului uninominal. Efectul votului de persoană se dovedeşte a fi egal cu cel de listă, pentru că uninominalul nu a fost aşa de curat cum ne-ar fi plăcut să credem. Acum încep să se vadă consecinţele strategiilor de campanie prin care unii candidaţi şi-au stabilit colegii în primul rând după numărul de primari favorabili din zonele respective sau alţii au fost paraşutaţi de partide în colegii electorale cu care nu aveau absolut nicio legatură !
Electoratul începe acum să simtă ce înseamnă ca banii să facă legea în campania electorală.

Una dintre ideile deloc comode, dar foarte adevărate, pe care le-am auzit în această perioadă a fost aceea că, în conditiile în care şi-au cumpărat voturile, politicienii nu se mai văd obligaţi să îşi respecte promisiunile electorale.
Practica mi-a demonstrat şi că alegătorii care au fost stimulaţi să îşi dea votul unora dintre candidaţi simt acum că nu au dreptul să pretindă ceva de la aceştia. De aceea, oamenii caută alte variante să-şi rezolve problemele…

Dacă ar fi să facem o aplicaţie practică pentru Ploieşti, sunt convins că toate aceste motive, puse cap la cap, au dus la evitarea sistematică a întâlnirilor
cu cetăţenii ce aşteaptă explicaţii şi mai ales soluţii cu privire la confuzia politică şi prăpastia economică în care ne afundăm .

Concret, lipseşte cadrul în care ploieştenii pot să pună întrebări şi să ceară explicaţii, lipsesc şi cei în măsură să dea răspunsuri.
Să le fie teamă de întrebările incomode ?

De aceea, înţeleg să îmi asum obligaţia de a da cetăţenilor din municipiul Ploieşti prilejul să stabilească priorităţile celor pe care i-au ales, indiferent de colegiul în care au votat.

Chiar săptămâna viitoare, intenţionez să organizez o întâlnire cu ploieştenii, pentru a le asculta dorinţele, nemulţumirile şi opiniile despre orice temă care îi interesează. Vom avea astfel un punct de reper, ca să ştim de unde pornim, atât în viitoarea sesiune parlamentară, cât şi în administraţia locală, într-un an care nu se anunţă prea strălucit pentru Ploieşti.

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

1 Thought.

  1. Asa este! Nu va dau dreptate de convenienta, ci pentru ca realitatea este riguros caracterizata, acum, de o totala nepasare din partea celor care au castigat un loc de parlamentar in noiembrie anul trecut.
    Ma uit gales dupa domnisoara Alma, care in campanie ma chema alaturi de dansa, dar nici nu ma mai vede, dar sa-mi mai si vorbeasca, probabil din cauza armatei de garzi de corp. As mai vrea sa beau o cola cu domnisorul Maxigel, dar a disparut complet din peisaj, cu masina si corturile lui cu tot. Cu ochii in soare (pentru ca vedeti ce iarna blanda este), ne-au lasat si domnii Cotoi, Genen Galaxy si Zambaccian. Si, vorba domnului presedinte Saniuta, „exemplele pot continua”.
    De aceea, domnule senator, sa-mi spuneti care este arondarea la Colegiul senatorial in care ati candidat, sa-mi gasesc acolo o amarata de garsoniera confort III fara imbunatatiri, pentru a mai vorbi si eu cu un om. Nu de alta, dar nu pot sa mai astept pana in 2012, cand alesii neamului ma-sii isi vor reaminti subit de noi, si ne vor coplesi iar cu alte si alte intentii si ganduri frumoase si duioase despre binele si propasirea noastra, a cetatenilor, pe care ei ii stimeaza si apreciaza (sanchi!). Mai mult, mi s-a stricat si telefonul mobil pe care mi l-au daruit, iar proviziile date de ei (zahar, ulei, faina etc.), s-au epuizat de la Craciun; doar domnul Sandu se hlizeste la mine dintr-un meschin calendar, iar pe domnul Serioja Sorin il vad ca se falfaie, inca, dintr-un banner uitat agatat pe la Parepa sau Fulga, ca de vazut live, nu pot din cauza gipanului inalt cu care circula.
    Cel putin, dumneavoastra, care nu ati promis si nu ne-ati mituit cu nimic, aveti o obligatie curata, ca sa-i spun asa, respectiv de a nu va dezice de principiile si obiectivele propuse in campanie. Mesajul, daca l-am inteles eu bine, suna, sintetic, ceva de genul: votati-ma pentru ceea ce sunt, pot si doresc sa fac, nu pentru ca va dau pui, pixuri, excursii si sorturi de bucatarie. Asadar, succes dupa 01 februarie !
    P.S. Lamuriti-ne si pe noi, pe acest blog, ce a vrut sa zica domnul Geoana cu alegerile interne din organizatiile PSD, care vor incepe dupa 15 februarie? Va dau o mostra de exprimare incongruenta cu actuala pozitie sinucigasa a partidului, adica la guvernare, intr-o coalitie impotriva firii: „Avem sansa acum sa reasezam partidul. Vom alege noi structuri pana la ultimul catun. E un proces de reasezare intr-o logica guvernamentala mult mai complexa. Daca nu suntem atenti, ne putem trezi ca mesajul nostru nu este adaptat noilor vremuri. Exista un risc pentru profilul nostru si pentru viziunea noastra social-democrata.(…) In premiera, PSD a luat mai multe voturi in oras decat in mediul rural”. Eu, unul, va plang de mila!

Comments are closed.