Mihai Răzvan Ungureanu, un premier toxic

După 1990 mi-am descoperit o vocație de a lupta împotriva trădătorilor, am studiat, m-am pregătit și mi-am format o expertiză în acest sens, pe care am și aplicat-o. În timp, realitățile din viața politică m-au pus în situația de a folosi în continuare abilitățile prin care reușesc să miros trădătorii de la distanță, chiar și atunci când se ascund în spatele strategiilor de comunicare sau manipulare.

Îmi exprim convingerea că, dintre premierii pe care România i-a avut după ‘89, începând cu Petre Roman și toți cei care l-au urmat, Mihai Răzvan Ungureanu este cel mai toxic. De aceea, în opinia mea, oricine îl sprijină intră în categoria trădătorilor de țară și devine automat un adversar, pentru că actuala stare de lucruri din țară ne aruncă cu peste 20 de ani în urmă. Practic, dintr-un punct de vedere, ne-am întors de unde am plecat.

Discursul pe care Victor Ponta l-a avut ieri în Parlament a fost prima demonstrație că unui premier toxic i se poate opune un mesaj constructiv, în care nu politicul a fost prioritar, ci interesul public. Victor Ponta a prezentat de fapt un program de guvernare, a cărui miză a fost tocmai aceea de a fi exprimat integral, în fața unei săli ostile, capabilă oricând de reacții necontrolate sau violente, așa cum s-a mai întâmplat. Era extrem de important ca cele 15 puncte din discursul lui Ponta să fie comunicate și asumate ca alternativă la ceea ce Guvernul valeților lui Băsescu nu a fost în stare să gândească și să prezinte. Victor Ponta a vorbit despre elementele la care ar fi trebuit să se refere primul ministru, tocmai pentru că acesta a venit total nepregătit. Înclin să cred că nici nu l-a interesat foarte mult, a vrut să puncteze doar la impresia politică.

Ulterior, am fost uimit să constat că discursul lui Victor Ponta a fost atât de controversat și a declanșat atâtea polemici, mai ales că n-am avut niciun moment sentimentul că ar fi fost vorba de trădare. Propaganda portocalie a avut însă o tentativă de a exploata acest moment, cu intenția de a crea o fisură în USL, printre cei desemnați să o facă fiind chiar Igaș și Udrea, ambii acuzați în discursul lui Ponta.

Va rămâne pentru mine un lucru de neînțeles de ce partenerii nostri de luptă împotriva lui Băsescu s-au grăbit să se exprime public, înainte de a cere o explicatie internă pentru aspectele sau mesajele pe care nu le-au înțeles.

Dacă tot am amintit de Elena Udrea, pot să spun că mi s-a părut nedrept ca ziua de ieri să fie aproape în exclusivitate ocupată de polemicile cu privire la discursul lui Ponta, iar ultima mârșăvie pe care aceasta a făcut-o, ca membru al Guvernului Boc, să fie trecută oarecum cu vederea. (M-am străduit să găsesc o exprimare mai elegantă, dar nu am reușit !) Elena Udrea și-a permis ca în ultimele secunde ale mandatului său să semneze contracte de milioane de euro, care să se ducă în buzunarele primarului pedelist Poteraș, culmea, în colegiul în care chiar ea a ieșit deputat. Cu alte cuvinte, Udrea și-a rezervat ultima semnătură din mandatul de ministru pentru a-l finanța pe primarul care a muncit pentru ea și probabil va mai munci în continuare.

M-am întrebat de ce a făcut acest gest, în loc să-l pună pe profesorul de sport, impus ca ministru succesor, să semneze contractul respectiv. Puteți avea fiecare câte o explicație, dar eu cred că șpaga electorală promisă era atât de mare, încât Udrea chiar nu a reușit să reziste tentației și a făcut tot ce a putut ca să nu o împartă cu nimeni.

PS :
Am înregistrat și un prejudiciu personal în urma zilei de ieri. Un tabiet pe care mi-l permiteam seara, în jurul orei 23.00, va trebui să mi-l refuz de-acum înainte. Mă obișnuisem să beau un ceai cald și să mă uit cu plăcere la o emisiune. Nu o să mai pot face acest lucru pentru că, declarația unui om al cărui fan eram până de curând provoacă mult mai mult rău României decât polemicile născute în jurul discursului lui Victor Ponta. Așa cred eu….Nici chiar mesajele de boicotare a prezenței cetățenilor la vot nu ar fi adus atât de multe prejudicii.
Ce contează un fan mai puțin… Îmi pare rău de ceai !

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr