Dezinformări și diversiuni

În ziua în care cursul euro a atins maximul din acest an, mediul politic din România și mass-media sunt ocupate cu studierea stenogramelor de la Palatul Cotroceni, pentru a verifica aberațiile aruncate pe piață de Traian Băsescu. Stenogramele provoacă spectacol, este deja o rețetă verificată de-a lungul timpului și tocmai din acest motiv Băsescu a folosit-o din nou, pentru a abate atenția de la ceea ce nu este în stare să facă actualul Guvern, adică să schimbe lucrurile în bine.

Dezinformările și diversiunile provocate timp de opt ani de cel care am avut ghinionul să ne fie președinte ne-au schimbat percepția despre cum trebuie să fie un șef de stat sau un prim-ministru și ce rol au aceștia în viața noastră. Acum din păcate sunt asociați cu scandalul, cu veștile proaste, nu fac nimic ca să ne ajute, nu produc nimic bun, sunt preocupați doar de capitalul electoral și creșterea în sondaje, de modul în care ar putea să provoace neînțelegeri în USL.

În acest context, așa-zisa propunere adresată lui Victor Ponta de a prelua postul de premier, lansată într-o bășcălie deja proverbială – ceva de genul “Dacă n-a vrut Ponta, trebuie să fiți mulțumiți cu Ungureanu !” – are ca scop să ne abată atenția de la incapacitatea lui Mihai Răzvan Ungureanu de a schimba lucrurile și de a adopta măcar o singură măsură în beneficiul românilor. Nu știe, nu poate sau nu vrea, timpul ne va da un răspuns !

Ce moment a ales Traian Băsescu pentru a lansa pe piață diversiunea cu Ponta la Guvern ? Cu mai puțin de 24 de ore înainte ca USL să își anunțe liste complete de candidați pentru municipiile reședință de județ și Consiliile județene din toată țară ! Care este semnificația acestui gest politic al USL ? Unitate și responsabilitate, alternative la dezastrul cu care ne luptăm la ora actuală ! Acesta este motivul pentru care Traian Băsescu se luptă cu înverșunare să destructureze USL, scopul lui fiind să îi provoace acum pe liberali !

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr