Clusterul și campania electorală

Așa cum în anul 2001, primul președinte de Consiliu Județean pe care l-am auzit vorbind despre parcuri industriale a fost Mircea Cosma, pentru ca apoi să îl și facă pe cel de la Crângul lui Bot și să deschidă o întreagă tradiție în tot județul, în 2012, după 11 ani, tot Mircea Cosma este cel care a prezentat pentru prima dată în Prahova conceptul de “cluster”, parcul industrial dezvoltat.

Este vorba despre “…centre de inovare și dezvoltare tehnologică, care dacă intră într-un parc dau ceea ce astăzi Europa numește clustere sau centre regionale de afaceri, ce asigură locuri de muncă pentru specialiștii de înaltă calificare, locuri de muncă pentru cercetare, specializează fabrici pe anumite produse cu mare competitivitate și cerere la public, pe care le perfecționează continuu prin introducerea universităților și centrelor de cercetare în zona numită astăzi parc industrial” .

Din punctul meu de vedere, acesta ar trebui să reprezinte unul din punctele de referință ale campaniei electorale pentru alegerile locale, în mod special în ceea ce privește funcția de președinte al Consiliului Județean. Dincolo de asumarea unor candidaturi politice, este extrem de important să vedem dacă mai există cineva capabil să vorbească despre acest subiect, să-și asume un astfel de proiect și să explice cum îl va face.

În timp ce în anul 2008, Mircea Cosma și-a asumat o candidatură uninominală pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, indiferent dacă PSD-ul era sau nu pe val, nu același lucru se poate spune acum despre actualul partid aflat la putere, care se ascunde în spatele unui politruc de 11%. Nu că Roberta Anastase ar reuși să obțină mai mult, însă n-am înțeles de ce nu și-a asumat această candidatură cel puțin ca un gest de onoare, așa cum au făcut mulți dintre colegii ei, președinți de organizații județene, la nivel național.

Ar fi fost extrem de interesantă, eficientă și cu un important potențial curativ o competiție directă între președintele PSD Prahova, Mircea Cosma, și președintele PDL Prahova, Roberta Anastase, aceasta fiind în opinia mea ultima demonstrație de care alegătorii din Prahova ar mai fi avut nevoie pentru a înțelege cum se manifestă incompetența PDL, despre care tot vorbim de patru ani.

Însă Roberta Anastase se ascunde și sunt slabe șansele că va ieși vreodată în prim-plan ca să demonstreze ce știe. USL a luat decizia de a începe de săptămâna viitoare procedurile pentru demiterea ei din funcția de președinte al Camerei Deputaților, ca o reparație legală și morală pentru toate abuzurile pe care le-a făcut în această poziție. Și, aș adăuga eu, ca o compensare corectă pentru că a făcut de râs Prahova și pe ploieșteni.

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr