“Vă mulţumesc pentru încredere !”

Este mesajul pe care l-am transmis ploieştenilor în finalul campaniei electorale pentru alegerile locale de-acum patru ani şi parcă acum i-am simţit greutatea mai mult ca niciodată. Din punctul meu de vedere, este concretizarea a tot ce am făcut şi am spus în aceşti patru ani, la care se adaugă şi completarea pentru capitolul următor : “Mă bucur să vă pot fi de folos !”

Faptele şi gesturile politice care se petrec în actuala perioadă, cel puţin până la învestirea noului Guvern, ţin în primul rând de încredere. Dacă nu ar exista, ar părea doar un mijloc de propagandă, atunci când există, implică un imens nivel de aşteptare. Este vorba despre încrederea pe care oamenii o au că nu vor fi minţiţi din nou şi preocuparea noastră de a confirma.

Cheia pentru ca toate aceste lucruri să se întâmple, garanţia că vom găsi bani nu doar pentru reîntregirea salariilor şi recuperarea sumelor încasate abuziv din pensii, dar şi pentru funcţionarea unui sistem normal, un trai decent, toate aceste obiective ţin în primul rând de stoparea furturilor şi toleranţă zero la fraudă.

Pentru mine nu există “corupţii noştri” şi “corupţii lor”, există doar statul care trebuie să descopere şi să ia măsuri împotriva celor care fură, mai ales din poziţia de demnitari.

Am fost onorat de nominalizarea pe care am primit-o pentru a prelua portofoliul Ministerului de Interne, într-una dintre formulele care au dus la construcţia Guvernului Victor Ponta. Mulţumesc tuturor celor care mi-au trimis mesaje în această perioadă, mulţumesc pentru sugestiile şi informaţiile transmise.

Chiar dacă nu voi face parte din actualul Cabinet, preocuparea mea pentru problemele specifice Ministerului de Interne va rămâne constantă. La fel şi sprijinul pe care sper că i l-aş putea acorda ministrului Ioan Rus, în condiţiile în care unul din obiectivele principale ale perioadei imediat următoare este organizarea alegerilor locale şi generale, cu respectarea legii.

Am tot auzit în această perioadă comentarii legate de faptul că Prahova nu face parte din actualul Guvern, aşa cum s-a întâmplat în perioada 2000-2004. Cred că vorbim doar despre o etapă, ce nu reduce cu nimic sprijinul acordat lui Victor Ponta şi echipei care urmează să primească votul de încredere al Parlamentului, săptămâna viitoare.

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr