Poziţia mea faţă de Guvernul Ponta

Votul de încredere acordat astăzi de Parlament pentru Guvernul condus de Victor Ponta marchează momentul, absolut normal pentru orice sistem logic, în care închidem cutia cu laude şi deschidem un nou capitol, unde criticile îşi vor face loc în egală măsură cu inventarul deciziilor concrete, asumate şi duse la îndeplinire.

Susţin în totalitate Guvernul Victor Ponta, cel mai solid pe care România l-a avut în ultimii ani, înţeleg să îmi asum şi bune şi rele, după cum îmi propun să informez, cât se poate de clar şi concis, asupra tuturor obiectivelor îndeplinite. Voi fi printre primii care vor atrage atenţia asupra unor derapaje, în interiorul partidului, dacă acestea vor exista.

Îmi doresc un Guvern responsabil şi corect, care se ţine de cuvânt, aşa cum a promis, după cum mă aştept să repare tot răul făcut de PDL în ultimii ani.

Chiar înainte de învestire, Guvernul Ponta a îndeplinit următoarele obiective :

Salariile bugetarilor vor creşte cu 8%, începând de la 1 iunie 2012, măsura fiind negociată de ministrul de finanţe, Florin Georgescu, cu delegaţia FMI.

Până la sfârşitul acestui an, salariile bugetarilor vor mai creşte cu încă 7%, cel mai probabil din luna octombrie sau noiembrie, astfel încât în 2012 să fie recuperate tăierile anunţate de Băsescu şi aplicate de Guvernul PDL, în urmă cu 2 ani.

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr