A început lupta pentru recuperarea banilor furaţi ! (I)

Primii pe listă sunt cei pe care ne-am obişnuit să îi numim “băieţii deştepţi din energie”, un fel de emblemă pentru căpuşarea banilor publici în România. Averile şi legendele pe care şi le-au construit în ultimii ani reprezintă cea mai bună demonstraţie despre modul în care sistemul politic corupt şi transpartinic poate fi folosit în interes personal sau al unor grupuri restrânse de putere.

Ce face acum Guvernul Ponta, prin intenţia anunţată şi asumată de renegociere a acestor contracte, este să scoată la lumină banii negri, care alimentau interesele de orice tip din jurul contractelor din energie, şi să îi aducă la bugetul de stat.

Personal, sunt convins că renegocierea acestor contracte va fi posibilă, tocmai pentru faptul că “băieţii deştepţi” sunt băieţi deştepti şi înţeleg determinarea celor care acum reprezintă statul român, de a pune lucrurile în ordine. Semnalul că nu se mai poate cu şpaga, cu interesele, cu manipularea sau folosirea politicienilor pentru satisfacerea unor interese economice este suficient de puternic, astfel încât să fie luat în seamă la modul serios. Ministrul Economiei a anunţat că la renegocierea acestor contracte va avea în vedere atât preţul, cantitatea, cât şi termenele. Efectele acestui mod de a gândi vor deveni vizibile în perioada imediat următoare.

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr