Să se facă dreptate !

Respect pentru românii care au ieşit din nou în stradă, pentru a face auzită voinţa celor ce vor decide soarta preşedintelui suspendat de Parlament ! Respect pentru ploieştenii care se pregătesc de proteste, în fiecare zi până la referendum, pentru a scăpa definitiv nu doar de Traian Băsescu, ci şi de clica lui din Prahova! Este un semnal, al doilea în acest an, că a revenit în conştiinţa noastră patriotismul şi spiritul de demnitate naţională, pe care regimul lui Traian Băsescu a încercat să le anihileze în ultimii 8 ani.

Respect pentru preşedintele interimar al României, Crin Antonescu, cel care ne demonstrează că poate pune deciziile cetăţenilor mai presus de conjuncturile politice, calificându-se astfel pentru a deveni cu adevărat “preşedintele tuturor românilor”.

În ciuda manipulărilor, dezinformărilor, a războiului crunt care se poartă în aceste zile în mediile politice, temperatura străzii ne dă convingerea că putem cu adevărat să scăpăm de Băsescu ! Însă la fel de adevărat este că plătim asta cu preţul denigrării României, pentru că sistemul clientelar format în mandatul lui Băsescu ne dă sistematic de lucru la acest capitol.

Evenimentele din aceste zile ne fac să înţelegem de ce în timpul mandatului de ministru al justiţiei pe care Monica Macovei l-a avut, legislaţia a fost modificată, astfel încât denigrarea României în străinătate nu mai este considerată infracţiune penală. Reţeaua pe care Macovei şi-a format-o acţionează acum din greu în acest sens, fără teama că ar putea primi o pedeapsă în ţară. La fel de grav mi se pare că Institutul Cultural Român, din bani publici, cumpără agenţi de influenţă în presa internaţională, nu pentru promovarea României, aşa cum prevede statutul ICR, ci pentru denigrarea statului, în funcţie de interesele politice ale celor care i-au tot plătit până acum.

În calitate de parlamentar aflat la putere, mă aflu săptămâna viitoare în faţa unei decizii importante în primul rând pentru conştiinţa mea. Votez condiţiile Europei pentru demiterea unui preşedinte care a făcut rău poporului meu, impuse în baza unor dezinformări, a denigrărilor coordonate pe bani grei, sau ascult vocea străzii de la Ploieşti sau de oriunde din România ?

Aş fi extrem de interesat să aflu de la reprezentanţii structurilor europene, de ce nu s-au scandalizat atunci când Roberta Anastase a furat voturile la Legea pensiilor, de ce nu au luat atitudine în faţa abuzurilor fără sfârşit pe care preşedintele suspendat le-a făcut, iar românii le-au suportat ! Personal, respect instituţia Curţii Constituţionale, dar nu este obligatoriu să îi respect pe unii dintre membrii ei, care nu au calitatea morală să ne impună ce fel de preşedinte să avem.

Cine poate face dreptate ? Numai poporul român !
Acesta este motivul pentru care mi se pare normal ca Traian Băsescu să plece din funcţie atunci când va primi, în favoarea demiterii, chiar şi un vot în plus faţă de numărul celor care l-au ales pentru al doilea mandat. Este cea mai importantă decizie pe care trebuie să o impunem !

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr