Băsescu pleacă penibil !

….şi nu vorbesc aici doar despre faptul că nici prin gând nu-i trece să-şi dea demisia, chiar dacă el însuşi recunoaşte că se apropie momentul în care va fi dat afară !

Mă refer în mod special la mesajele, declaraţiile şi propaganda împinsă până la extrem de personajul politic Traian Băsescu, care nu mai are capacitatea de a discerne când este penibil sau dacă i-a mai rămas ceva de făcut în calitate de (fost) şef de stat, pentru o retragere onorabilă.

O să vă dau un exemplu: într-un interviu acordat ieri unei reviste din Bucureşti, Băsescu spunea, nici mai mult nici mai puţin, că ar fi salvat chiar şi Titanicul dacă ar fi fost comandant în momentul naufragiului.

Personal, n-am putut să văd decât o poantă bună în această poveste, însă nu acelaşi lucru au încercat să acrediteze susţinătorii lui, unii dintre ei chiar oameni de cultură, care ar fi vrut astfel să demonstreze ce preşedinte capabil ar putea fi Băsescu în continuare, dacă poporul român l-ar ajuta să treacă şi de hopul numit Referendum…Că sunt rupţi de realitate ştim, însă campania pentru Referendum demonstrează că şi-au pierdut şi simţul ridicolului !

Lucrurile au mers prea departe, cineva spunea că societatea în care trăim s-a defectat de tot, avem nevoie de un nou început şi aşteptăm cu nerăbdare momentul în care vom marca punctul 0.

Dezbaterile despre cvorumul de prezenţă la vot pentru Referendumul de demitere a preşedintelui, deşi corecte şi perfect justificate din punct de vedere teoretic, practic nu mai au o motivaţie. Indiferent de isteria cu care Băsescu ne perturbă în aceste zile, românii au luat deja o decizie. Orice exagerare sau lipsă de respect faţă de opţiunea oamenilor va avea ca efect o determinare şi mai mare în favoarea votului de demitere ! În acest moment, problema care se pune nu mai este “Când ne scăpaţi de Băsescu ?”, ci “Cât mai este până la Referendum ?”

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr