Lupta continuă, în stradă şi la vot

Am fost din nou în centrul Ploieştiului, alături de protestatarii care strigau “Jos Băsescu!” şi “Demisia !”, deloc resemnaţi, aşa cum au făcut şi în iarnă, la începutul acestui an. Un an de proteste, de scandal, agitaţie şi revoltă, care se va încheia la alegerile generale – sper acest lucru – cu sancţionarea gravelor derapaje dovedite la invalidarea Referendumului. Şi nu doar cu acest prilej ! PDL şi Traian Băsescu îşi vor primi răsplata pentru tot ce au făcut !

Scandalurile care au apărut ulterior adoptării deciziei de către Curtea Constituţională, acuzaţiile de vulnerabilitate sau dependenţă de politic la adresa unora dintre judecători, toate acestea pot constitui repere pentru direcţia pe care trebuie să o urmăm: vot, prezenţă la vot în continuare şi nu în ultimul rând, protestele paşnice, autorizate. Este strategia prin care putem anihila, pas cu pas, sistemul pus la punct de Băsescu şi PDL. Cred că nu este niciodată prea mult să atragem atenţia, în special europenilor care l-au susţinut pe Băsescu pe parcursul acestei perioade, că vom avea un preşedinte ilegitim la Palatul Cotroceni, împotriva căruia românii protestează în stradă.

Săptămâna viitoare, aşa cum am anunţat, îmi voi exprima şi eu protestul la Parlament. Nu voi participa la şedinţa de plen în cadrul căreia se va citi decizia Curţii Constituţionale şi sunt convins că mulţi senatori şi deputaţi vor lua o hotărâre similară.

Tot mai mulţi oameni îmi spun că speră într-o nouă procedură de suspendare a lui Băsescu şi aşteaptă acest lucru. Cred că ar fi normal un demers de acest fel, în condiţiile unei majorităţi parlamentare stabile şi a dovezilor, care este evident că nu vor lipsi, privind încălcarea Constituţiei. Trebuie să stai tot timpul cu arma la picior când ai preşedinte unul ca Traian Băsescu ! De aceea, din punctul meu de vedere, ar trebui să mai facem un Referendum cu ocazia alegerilor parlamentare, să vedem dacă atunci Băsescu şi PDL-ul vor mai cere oamenilor să stea acasă.

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr