Clonele lui Băsescu

Despre cum se pregăteşte o nouă structură obedientă şi cine contribuie la apariţia ei

Dacă 300 de voturi înregistrate în 3 ore fac obiectul anchetei DNA-ului, pentru că s-au înregistrat la Referendum şi nu i-au fost pe plac lui Traian Băsescu şi PDL-ului, 800 de voturi, exprimate tot în 3 ore, însă la Ambasada României de la Paris şi în favoarea lui Traian Băsescu, înseamnă un fapt absolut normal, care nu necesită atenţia procurorilor.

Dacă valul de sesizări din partea UE privind folosirea incorectă a fondurilor europene în România în perioada 2010-2011, blocarea unor programe cu finanţare europeană, proiectele absolut fantasmagorice cu terenuri de fotbal în pantă şi săli de sport în comune cu vârstnici reprezintă doar un context nefericit, peste care e mai bine să se lase tăcerea, un ales local al USL trebuie luat la DNA pentru abuz în serviciu, pe motiv că a folosit bani europeni la şcolile din mediul rural sau ca să repare un pod, apoi să fie dus pe targă, cu salvarea, la spital.

Dacă Videanu foloseşte un soft pentru a face verificare paralelă la alegeri şi se laudă cu asta la televizor, fără să-i pese de nimeni şi de nimic, aceeaşi procedură, însă la USL, trebuie în mod obligatoriu să facă obiectul unei anchete la DNA, că doar aşa instituţia îşi găseşte raţiunea de a exista.

Fără să se mai străduiască să păstreze aparenţele, Traian Băsescu ajunge în situaţia să dea dispoziţii la televizor despre direcţia în care ar trebui să se orienteze anchetele, şi chiar aşa se întâmplă, după cum iniţiativele procurorilor îl ajută pe acelaşi Băsescu în susţinerea unor poziţii politice.

Sunt fapte concrete, aflate într-o legătură foarte strânsă, elemente de reper într-o strategie atent pusă la punct pentru alegerile parlamentare. Chiar dacă PDL-ul şi Traian Băsescu ştiu de pe-acum că le vor pierde, vor să strige însă din nou că este vorba de fraudă şi pregătesc terenul. Aflaţi pe ultima sută de metri a mandatului, şefii de la DNA şi Parchetul General sunt principalii artizani ai acestui plan. Ei ştiu că vor ieşi în curând din scenă şi nu mai au nimic de pierdut, doar execută ordine !

Interesant este pentru cine se pregătesc toate aceste mişcări…
Traian Băsescu încearcă să pună bazele unei noi structuri de dreapta, suficient de vulnerabilă din cauza certurilor interne, astfel încât să fie uşor de controlat. Parchetul şi DNA-ul au şi ele grijă să pară curată, datorită valului de dosare care se revarsă peste cealaltă parte a baricadei.

Personajul în jurul căruia ar trebui să crească această structură de dreapta, controlabilă, obligatoriu controlabilă, se numeşte Mihai Răzvan Ungureanu. Este singurul care a executat, execută şi va executa ordinele atât de obedient, încât nu reuşeşte să-l plictisească niciodată pe Traian Băsescu. În plus, MRU are şi capacitatea să creeze clone după chipul şi asemănarea sa, care abia aşteaptă campania electorală pentru a încerca să vă convingă despre cât de verticale sunt.

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr