Băsescu încalcă din nou Constituţia

Prin participarea la reuniunea Popularilor Europeni, Traian Băsescu toarnă gaz peste foc şi demonstrează că unul dintre motivele de suspendare din vară, şi anume partizanatul politic, este în continuare un fapt de actualitate. Cu alte cuvinte, prin participarea în calitate de gazdă la un eveniment al familiei europene din care PDL-ul face parte, Băsescu îşi asumă fără probleme statutul de şef al acestui partid şi implicit încălcarea Constituţiei.

Este de fapt o nouă sfidare la adresa românilor care, deşi au votat pentru suspendarea lui Băsescu, îl văd acum repetând aceleaşi gesturi neconstituţionale, chiar şi în prezenţa europenilor ce l-au ajutat să-şi păstreze funcţia. Din acest punct de vedere, reuniunea PPE poate avea, sau nu, un mesaj de respect pentru cetăţeanul român şi votul lui.

Este foarte adevărat, românii n-au cum să se mai aştepte ca preşedintele lor să îşi îndeplinească rolul de mediator, când el se manifestă pe faţă ca partizan al unei puteri politice din Europa. Există oricum un puternic sentiment de frustrare şi nemulţumire, legat de faptul că rezultatul Referendumului a fost determinat de liderii europeni prezenţi acum la Bucureşti, care n-au ştiut şi nici n-au vrut să îi asculte pe români.

De aceea, semnalul dezbaterilor pentru o nouă suspendare a preşedintelui Băsescu poate depinde de atenţia şi importanţa ce vor fi acordate de Popularii Europeni, în mesajele transmise mâine, celor 7.400.000 de români care au votat DA la referendum.

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr