Băsescu vrea o nouă criză politică pentru revitalizarea PDL

Traian Băsescu îşi caută din nou suspendarea, pentru a redeschide scandalul în spaţiul public şi în zona politică. Dacă daţi filmul înapoi şi analizaţi faptele, veţi constata că tot ce a făcut de la alegerile parlamentare şi până în prezent, incluzând aici chiar şi pactul de coabitare pe care l-a semnat doar de faţadă, astfel încât atacurile la adresa Guvernului Ponta să devină mai sonore şi să atragă mai mult atenţia, toate au ca unic scop reîntoarcerea la scandalul naţional din care de-abia am reuşit să ieşim după evenimentele de anul trecut.

Traian Băsescu este într-o continuă provocare, face declaraţii tendenţioase în mod conştient, doar-doar va primi răspunsuri pe măsură şi va ajunge astfel să declanşeze o nouă criză politică. Crearea condiţiilor necesare care să ducă la îndeplinirea acestui obiectiv ar fi cu adevărat cea mai gravă greşeală pe care USL-ul o poate face acum, singurul prilej de care Băsescu s-ar putea folosi, pentru a readuce la viaţă PDL-ul.

În mod normal, războiul din PDL n-ar trebui să ne intereseze, cel puţin pe noi, cei din USL. Nici chiar Elena Udrea dacă ar fi clonată şi pusă să candideze în trei exemplare, la care să se adauge şi o dublură a lui Vasile Blaga, tot n-ar fi interesant, pentru că, de fapt, în PDL nu se schimbă nimic. Aşa cum ne-au obişnuit, aceeaşi gardă se luptă pentru putere la intervale regulate de timp, sunt aceiaşi corupţi pe care Parchetul se face că-i uită, cel puţin până la clarificarea situaţiei din partid. Băsescu însă, îi controlează în continuare. Unora le place, alţii n-au ce face. Din acest punct de vedere, cred că PDL-ului i se aplică vorba românească – “Pe cine nu laşi să moară (la referendum), nu te lasă să trăieşti !”

Trecând peste mizele interne ale democrat-liberalilor, problema este că amestecul evident al preşedintelui încă în funcţie în viaţa politică a unui partid, realitate pe care Vasile Blaga a recunoscut-o direct, a reprezentat motiv de suspendare şi anul trecut în vară, argument acceptat inclusiv de Curtea Constituţională. Băsescu ştie asta şi chiar provoacă prin declaraţii directe o altă tentativă de suspendare.

De ce este interesat să vorbim din nou despre acest subiect şi chiar să trecem la fapte ? Pe fondul scandalului astfel creat, Traian Băsescu ar reuşi să-şi impună fără probleme favoritul la conducerea PDL şi ar da un sens pentru refacerea reţelelor de activişti din ţară, blocate în continuare din cauza pierderii privilegiilor.

De ce nu avem voie să-l lăsăm pe Băsescu să-şi facă jocul ?
Pentru că noua criză politică pe care se străduieşte să o declanşeze ar înseamna o altă criză economică. Şi nu cred că ne permitem !

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr