Lungiţi prezidiul, ca să ajungă pentru toată lumea !

Incredibilă, fără rezerve, pătimaşă şi total ruptă de realitate, aşa se vede din exterior campania internă pentru conducerea PDL. Trebuie să recunosc, dacă democrat-liberalii se pricep totuşi la ceva, atunci pot să spun că ştiu ce este aceea o desfăşurare de forţe chiar şi pentru o bătălie internă, cu orice riscuri şi indiferent de victimele colaterale. Aşa s-a ajuns la declaraţiile care tind spre penibil, ale lui Udrea împotriva lui Blaga, ale lui Blaga împotriva lui Udrea şi ale Monicăi Macovei împotriva celor doi, chiar dacă nu direct, ci prin “intelectualii” transformaţi în intermediari.

Interesant unul dintre comentariile pe care le-am auzit recent cu privire la spectacolul oferit de PDL în aceste zile, prin moţiunile celor care aspiră la funcţia de preşedinte :
“ Niciunul dintre cei trei nu poate candida fără să răspundă politic pentru tot ce au făcut cât timp au fost la putere !” Ori tocmai în asta stă şi ineditul situaţiei : nimeni de la PDL nu şi-a propus să răspundă politic ! Toţi se înghesuie să primească o funcţie de conducere şi pentru asta sunt interesaţi doar cum să se poziţioneze mai bine, în funcţie de favoriţii momentului.

Soluţia, cred eu, ar putea fi un prezidiu mai lung, care să îi cuprindă pe toţi cei care vor să devină şefi, pentru că în astfel de condiţii, de reformare a partidului în special şi a opoziţiei în general, nici nu mai poate fi vorba.

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr