2014, măsurile preconizate de Guvern

Sunt doar câteva dintre schimbările care vor fi puse în practică anul viitor, o dată cu adoptarea bugetului pe 2014. Nu ştiu ce ar trebui să prevaleze, veştile bune sau cele care fac parte din obişnuinţa normală a cetăţenilor de a critica un Guvern sau de a cere cât mai mult de la el…Mai mult ca sigur, veştile bune sunt normale, iar cele care apasă pe bugetul de fiecare zi au undeva o cauză, un vinovat, un responsabil. Important este să spunem adevărul, să nu amăgim pe nimeni cu promisiuni sau decizii fără acoperire.

O să vă spun foarte sincer, nu aş fi fost încântat să aud că anul viitor, când avem două runde de alegeri, va curge lapte şi miere în România, pentru că oricine ştie că din punct de vedere economic, aşa ceva nu este posibil.

Totuşi, în acest context, majorarea salariilor pentru categoriile defavorizate de bugetari, chiar dacă nu este foarte mare, reprezintă prima măsură de susţinere a acestei categorii sociale  pe care o putem semnala cel puţin în ultimii 5 ani. Nu înseamnă că acum s-a rezolvat problema veniturilor în sectorul bugetar, însă este un semnal important, cu siguranţă.

În acelaşi timp, rămâne de văzut dacă scumpirile vor fi cu adevărat la nivelul de catastrofă despre care auzim în aceste zile. Un echilibru între bune şi rele cred că este necesar, chiar dacă dă naştere unor speculaţii mai mult politice şi mai puţin economice. Întrebarea care se pune în acest context este următoarea : există soluţii economice mai bune, care ar rezolva mai repede şi mai eficient problemele acumulate în economie de-a lungul ultimilor 10 ani ?

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr