Cum şi de ce se scoate dezastrul din joben …

Folosit probabil pentru audienţă sau propagandă, discursul obsedant al opoziţiei despre ce ne aşteaptă anul viitor, ce dezastre va trăi populaţia printre scumpirile în lanţ, este contrazis de opiniile economiştilor care analizează modificările preconizate în proiectul de buget pe 2014 cu mult mai mult echilibru. Nu induc panică şi nu prevestesc situaţii de criză, au doar argumente pro sau contra cu privire la ceea ce se întâmplă,fapt care mi se pare extrem de corect. Nu cred nici că laudele ar fi potrivite într-o conjunctură ca cea pe care o trăim acum, avem nevoie doar o informare clară şi concisă despre schimbările ce vor marca anul viitor.

Cu alte cuvinte, ca să dau un exemplu, dacă influenţele în preţul carbutanţilor sau al energiei electrice sunt sub 1% sau sub 5 % sau sub 10%, important este să cunoaştem situaţia cât mai aproape de realitate, să ştim la ce ne putem aştepta şi să acţionăm în consecinţă.

În acelaşi timp, dacă Guvernul propune o măsură economică ce are impact la populaţie, mi se pare normal să aud argumentele unui economist, ale unui specialist în această privinţă, în niciun caz discursul unui politician care dezinformează şi induce tensiuni, scandal sau panică, tocmai pentru a-şi satisface interesul său electoral. Ne asumăm că 2014 este un an electoral şi argumentele opoziţiei ori nu prea sunt, ori sunt extrem de subţiri, însă cred că avem opţiunea de a nu accepta derapajele care au ca obiectiv doar discursul politic.

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr