Spectacol de toată jena, oferit de DNA, pentru trofeul “Mazăre”

….care a culminat cu mascaţii dând buzna în restaurant, pe terasă, sub privirile stupefiate ale clienţilor, doar pentru a-l escorta pe Mazăre la DNA, unde oricum acesta avea în intenţie să se prezinte. Şi pentru că astfel de imagini n-am mai avut, începem să privim spectacolul DNA pe 2014 într-o cheie total nouă, a absurdului şi abuzurilor duse până la extrem. Este foarte clar că de-acum înainte nimic nu va fi prea mult. De aceea, aşteptăm cu interes să vedem chiar şi pancarte cu “Votaţi Nuţi !”, care şi-ar putea face apariţia ca din senin în locaţiile de unde sunt ridicaţi politicienii, alături de camerele video sau aparatele foto de ocazie, doar pentru ca astfel mesajul să fie mai bine transmis.

Nu este deloc o glumă, vorbim despre un acut sentiment de nesiguranţă, care se poate transfera oricărui cetăţean. În acelaşi timp, asistăm şi la o importantă bătălie de imagine, cu o miză politică foarte importantă. Radu Mazăre, ridicat cu mascaţii şi reţinut apoi pentru 24 de ore, plimbat prin faţa camerelor cu mâinile în cătuşe, deşi normele europene interzic astfel de practici, asigură un spectacol cu un impact suficient de puternic pentru a abate atenţia, spre exemplu, de la dezvăluirile incluse în raportul Corpului de control al primului ministru privind retrocedările ilegale pe bandă rulantă de la Primaria Nana. Principalul beneficiar al acestora, la capătul unui lanţ de tranzacţii, a fost nimeni altul decât preşedintele Traian Băsescu, cel care se vrea viitorul lider al opoziţiei de dreapta.

Avem, aşadar, o stranie coincidenţă. După o zi de la publicarea raportului în care este vizat Traian Băsescu, liderul de dreapta de la Partidul Mişcarea Populară, DNA îl reţine pe primarul de stânga, Radu Mazăre, de la PSD, pentru că a construit cele mai ieftine locuinţe sociale din România. Parchetul este sesizat în ambele cazuri, doar că în ceea ce-l priveşte pe Radu Mazăre, din 2011, procurorii şi-au amintit abia acum, după trei ani, în timp ce sesizarea cu terenurile lui Băsescu de la Nana, deşi este mai mult decât actuală, se dovedeşte ca şi inexistentă. Nu necesită nici măcar cercetare penală.

Nu vă spuneam eu ? Lipsesc doar pancartele cu “Votaţi Nuţi !”

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr