Sunt profund îngrijorat de atacul lui Traian Băsescu la adresa familiei senatorului Gabriela Firea

Mi se pare inacceptabil ca în România anului 2014 să mai avem politicieni la nivel înalt – mai mult, chiar Președintele țării – care să folosească amenințările și șantajul pentru a intimida un membru al Parlamentului.

Declarațiile președintelui Băsescu reprezintă un atac direct la adresa familiei doamnei senator Gabriela Firea. Cuvintele șefului statului sunt de cea mai joasă speță și sunt profund îngrijorat față de înțelesul lor, deoarece pot fi interpretate atât ca o amenințare față de integritatea fizică a soțului doamnei Firea, cât și ca un avertisment în privința posibilei instrumentări a unui dosar.

Doamna senator Gabriela Firea a spus deja că se teme pentru siguranța familiei sale și de efectele acestei amenințări, care ar putea încuraja acțiuni violente în rândul susținătorilor lui Traian Băsescu.

Prin această dovadă clară de extremism politic, Traian Băsescu demonstrează o lipsă totală de respect față de valorile democratice, față de instituția Parlamentului și față de normele lumii civilizate. Ce fel de om amenință o femeie, în Săptămâna Patimilor, că ar putea într-o zi să nu-și mai găsească soțul acasă?

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr