Băsescu, un preşedinte nefrecventabil

N-am nicio îndoială că indiferent dacă a pronunţat sau nu cuvântul “păcăleală” în ceea ce priveşte semnarea pactului de coabitare instituţională cu premierul Victor Ponta, Băsescu asta a gândit şi, mai mult decât atât, a fost extrem de mulţumit şi satisfăcut de prestaţia sa de “preşedinte-jucător”, care a reuşit să-l mintă inclusiv pe primul ministru. Ăsta este omul, cu un nivel mic de gândire şi comportament de şmecher, bazat doar pe obiective personale de culpabilizare şi scandal pentru oricine nu îi ascultă sau nu îi respectă ordinele.

Dacă la momentul declaraţiilor televizate s-a simţit bine şi a vorbit mai mult decât trebuia pentru că se afla printre prieteni care îl aprobau, sunt convins că nici prin cap nu i-a trecut cum printr-o atitudine de acest fel se va face de râs în faţa ambasadorilor şi a liderilor europeni după care alerga cu pactul de coabitare fluturând, pentru a demonstra cât de capabil şi dispus la negocieri este. Dacă Băsescu a recunoscut acum că l-a păcălit pe primul ministru, înseamnă că i-a păcălit şi pe partenerii europeni ai României, ori această recunoaştere tranşantă a unei situaţii de fapt dă naştere unei întrebări absolut normale : de câte ori a mai făcut-o ?

Băsescu ştie că a rămas în offside şi vrea să repare lucrurile, dar sunt convins că îi va fi imposibil pentru că decizia premierului de denunţare oficială a pactului (care oricum nu funcţiona de multă vreme) s-a dovedit a fi perfect justificată şi oportună. Pentru că şi-a bătut joc chiar şi de colaborarea instituţională care a vizat interesul public şi s-a bucurat să declanşeze crize politice neproductive pentru România, Băsescu se pregăteşte acum de o izolare absolut meritată, atât internă, cât şi internaţională, pentru care s-a recomandat singur : UN PREŞEDINTE NEFRECVENTABIL !

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr