O teză falsă, preluarea “slugilor lui Băsescu”

Cel mai important câştig care rezultă din dezbaterea, din ce în ce mai animată, despre cum va arăta România de după Băsescu, este legat de faptul că în 22 decembrie nu ar trebui să plece doar Băsescu, ci întregul sistem pe care acesta l-a creat pentru a se menţine la putere. Vorbim aşadar despre o realitate ce a devenit foarte clară în conştiinţa publică, nu mai este niciun dubiu că “slugile lui Băsescu” există, la fel şi reţeaua în care acestea sunt organizate, iar evenimentele de fiecare zi şi chiar declaraţiile de seară de la Cotroceni ne ajută să le identificăm mai uşor şi să vorbim despre ele.

Dacă Băsescu mai încearcă să blocheze un demers al Guvernului sau al Parlamentului, dacă inventează un dosar şi aruncă anatema asupra unui om politic, pur şi simplu ca să plătească o poliţă sau să mai declanşeze un mic scandal, finalizat până la urmă cu o declaraţie de la tribuna Administraţiei prezidenţiale, atunci este posibil să ştim pe ce buton a apăsat, ce ramură a reţelei a pus în mişcare, cine este “sluga” pusă la treabă pentru a executa acest ordin. Au mai rămas puţini, dar în funcţii cheie care, aşa cum am spus, sunt în directa coordonare a preşedintelui şi nu depind de schimbarea puterii la nivel parlamentar sau guvernamental.

Ajungem astfel la una dintre cele mai importante vulnerabilităţi pentru Traian Băsescu la final de mandat, şi anume reţeaua creată de el, pentru el şi apropiaţii lui, este foarte aproape să fie scoasă la iveală. Aici intervine sistemul de propagandă şi dezinformare, creat tot de Băsescu, care vrea să acrediteze ideea că viitorul preşedinte al României ar putea încerca să se folosească de această reţea, pentru a controla de fapt deciziile în stat. Nimic mai fals, reţeaua şi “slugile lui Băsescu” nu pot fi preluate de nimeni ! Sunt oameni care au făcut jurăminte de credinţă personale pentru Traian Băsescu, după ce au fost promovaţi din anumite zone geografice ale ţării, unde există personaje puternice, poli de putere, care au garantat pentru ei că îi vor fi loiali lui Băsescu. Nici măcar la dispoziţia Elenei Udrea sau a lui Klaus Johannis n-ar putea fi puşi, pentru că dacă s-ar întâmpla dezastrul ca vreunul dintre aceştia să ocupe o funcţie de demnitate publică, în final n-ar ajunge să fie folosiţi decât pentru a completa aceeaşi reţea, care va rămâne doar a lui Traian Băsescu.

Tocmai de aceea, dacă dorim ca în România să se facă odată curăţenie, iar cei vinovaţi să plătească, dacă dorim ca justiţia să fie liberă şi echidistantă pentru toţi, atunci este obligatoriu ca principalii pioni ai acestei reţele să fie înlăturaţi de noul preşedinte al României, imediat după alegerile prezidenţiale.

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr