Pixelul albastru loveşte din nou, fix în poarta PDL din Modrogan

O ipoteză: Consilierul prezidenţial Iulian Chifu s-a dus la sediul PDL din Modrogan, trimis de Traian Băsescu, pentru transmite textul scrisorii pe care liderii PNL şi PDL, Klaus Johannis şi Vasile Blaga, au adresat-o preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, împotriva deciziei Guvernului de nominalizare a unui comisar european din partea României.
Daniel Savu

   

Ce vedem nu e adevărat ! Imaginile în care apare foarte clar consilierul prezidenţial Iulian Chifu, ieşind prin spate din sediul central al PDL din Bucureşti, au de fapt pixelul albastru şi pur şi simplu nu sunt adevărate, aşa cum nu a fost adevărată nici lovitura aplicată de Băsescu copilului de la Ploieşti, cum n-a fost reală nici vizita lui Johannis acasă la preşedinte.

Dincolo de penibilul situaţiei şi al explicaţiilor jenante oferite de liderii PDL (ori că au fost pozele trucate, ori că de fapt consilierul prezidenţial n-a avut treabă cu nimeni şi s-a plimbat poate prin curtea partidului), prezenţa unuia dintre consilierii lui Băsescu la sediul PDL are de fapt justificări politice, ce ţin de strategia subterană aplicată frecvent de Traian Băsescu, prin care îşi rezolvă treburile murdare cu mâna altora.

În opinia mea, o posibilă motivaţie pentru prezenţa lui Iulian Chifu la PDL este legată de faptul că le-a livrat liderilor PDL şi PNL, textul scrisorii pe care aceştia doar au semnat-o şi au şi expediat-o a doua zi preşedintelui Comisiei Europene, împotriva deciziei Guvernului de nominalizare a unui comisar european din partea României.

Sunt convins că vă amintiţi, este o veche practică pe care PDL şi Monica Macovei, sub atenta coordonare a lui Traian Băsescu, au tot folosit-o în special din 2012, pentru a reclama România la structurile europene. În cazul de faţă, succesiunea în timp se potriveşte, la fel şi panica lui Iulian Chifu când a fost prins, toate arată că se afla acolo cu o problemă importantă şi compromiţătoare, pentru care nu avea însă pregătită nicio justificare, probabil din prea multă siguranţă că fiind omul lui Băsescu, nu i se poate întâmpla nimic.

În declaraţiile oficiale, Băsescu s-a limitat în a comenta rezultatul obţinut de Victor Ponta care a negociat pentru România un portofoliu important, cel al Dezvoltării Regionale, însă potrivit obiceiului, n-a stat pe gânduri să încerce să boicoteze această nominalizare, prin manevre subterane. De data aceasta, cei aleşi să execute ordinul au fost Blaga şi Johannis, iar Iulian Chifu, doar curierul.

Celor prea sceptici pentru astfel de scenarii, vreau să le spun doar că abia acum s-a aflat tot adevărul despre scandalul apărut în 2006, la nominalizarea lui Varujan Vosganian pentru o funcţie de comisar european. La momentul respectiv, implicarea lui Băsescu împotriva lui Vosganian a fost decisivă şi confirmată de lideri europeni, doar pentru faptul că acesta nu era omul preşedintelui.

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr