A început manipularea de la Cotroceni, actorii au intrat în scenă.

Cel care a dat semnalul a fost chiar Traian Băsescu, prin declaraţiile lipsite de echivoc despre faptul că nu poate spune imediat şi în orice condiţii cine este ofiţerul acoperit, candidat la prezidenţiale, la care singur s-a referit. Băsescu a precizat foarte clar că are o planificare, pe care iată, acum o vedem pusă în practică.

Primul pas, Robert Turcescu, cu dezvăluirile sale ce au aruncat în aer dezbaterea publică, dar care în realitate nu reprezintă altceva decât interpretarea unui rol menit să creeze drum liber pentru scenariul lui Băsescu.

Pasul doi, amplificarea şi credibilizarea declaraţiilor lui Turcescu, chiar de către oamenii preşedintelui. În vreme ce din mediile de presă, politice şi militare avem tot mai multe reacţii că probele prezentate de Turcescu nu atestă în niciun caz că a fost ofiţer acoperit, lideri PMP, în frunte cu Elena Udrea, spun că scandalul iscat prin dezvălurile lui Turcescu ar trebui să ne pună pe gânduri despre cât de grav ar fi să avem un candidat la prezidenţiale care să fi fost ofiţer acoperit. Mai direct, oamenii lui Băsescu încearcă să acrediteze ideea că toate declaraţiile ar fi adevărate, deşi evidenţele îi contrazic. Chiar lipsit de credibilitate, mesajul este totuşi transmis mai departe: dacă Turcescu a avut “tăria” să se deconspire ca să facă lumină şi să se „elibereze”, atunci şi candidatul ar avea aceeaşi datorie, să-şi descarce conştiinţa şi eventual să nu mai candideze. Iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, atunci va interveni cu siguranţă preşedintele, care va pune lucurile la punct.

Cam în felul acesta arată manipularea pusă la cale în laboratoarele de la Cotroceni, pentru alegerile prezidenţiale din acest an. Pentru mai multă culoare şi credibilizare, nu este exclus să mai intre în scenă şi alţi actori. În acest context, nu va fi nicio surpriză dacă, potrivit obiceiului, vom asista la o nouă serie de ieşiri succesive de seară ale lui Traian Băsescu, poate chiar în aceste zile, când premierul se află într-o vizită oficială în Statele Unite.

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr