Ipocrizia lui Băsescu atinge cote alarmante: Guvernul Ponta este cel care a pus capăt subfinanțării Armatei!

Mesajele lui Băsescu sunt iresponsabile față de opinia publică în general și față de toți reprezentanții Armatei în special. Adevărul, exprimat în cifre, este acesta: Bugetul MApN a fost suplimentat în luna aprilie cu 0,2% din PIB, echivalentul a circa 700 milioane de lei. Guvernul Ponta este primul guvern al României care își respectă angajamentele luate în fața NATO.

Angajamentele Guvernului Ponta față de finanțarea MApN sunt foarte ferme. Până în 2017, bugetul acestei instituții foarte importante pentru asigurarea siguranței naționale va fi dublat. Am început deja să suplimentăm bugetul pentru apărare cu 400 milioane de lei, chiar la ultima rectificare bugetară.

Băsescu nu are nici un drept să comenteze pe acest subiect, din moment ce administrațiile centrale coordonate direct de domnia sa au lovit în toate armele statului român, prin tăieri de lefuri, sporuri și pensii.

Nu am niciun dubiu legat de faptul că România va ajunge să aloce, așa cum ne-am angajat în fața NATO, 2% din PIB pentru Apărare. Astăzi, 230.000 de angajaţi din Jandarmerie, Poliţie, Armată și serviciile secrete pot beneficia de sporuri pentru zilele lucrate în week-end, după ani de austeritate impusă de regimul Băsescu. Guvernul Ponta este cel care a majorat pensiile militarilor, ce fuseseră recalculate în scădere de către fosta guvernare și tot Guvernul Ponta este cel care finanțează achiziționarea de avioane de luptă F-16.

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr