Tupeul preşedintelui

Avem un preşedinte obsedat de proprietăţi imobiliare, care este în stare să sacrifice orice pentru a acumula cât mai multe averi, case, terenuri şi conturi bancare. Îl vom mai avea în funcţie fix 2 luni, pentru că cel mai târziu pe 21 decembrie, vom asista cu multă bucurie, sunt convins, la un moment istoric pentru România – plecarea lui Traian Băsescu de la Palatul Cotroceni, după 10 ani de regim care s-a dovedit dezastruos.

Am văzut cu toţii ce este în stare să facă pentru a-şi alimenta nevoia de a colecţiona case, cât mai multe case, şi aşteptăm ca justiţia să îşi spună cuvântul foarte curând, atunci când preşedintele va putea da socoteală ca orice cetăţean. Până atunci însă, asistăm la o manifestare fără precedent de tupeu prezidenţial. În baza prevederilor legale pentru foştii preşedinţi, Traian Băsescu a cerut să i se atribuie nu una, ci două vile în care ar urma să locuiască şi să îşi desfăşoare activitatea profesională. Care va fi aceea şi de ce trebuie să plătească statul pentru biroul lui Băsescu, culmea, pe un domeniu exclusivist, pentru care s-a investit consistent în lucrări de renovare şi modernizare, sunt chestiuni de neînţeles, dar în nota cu care ne-am obişnuit până acum.

Bineînţeles că nu va primi nimic în plus faţă de locuinţele decente şi de bun simţ pe care le au deja foştii preşedinţi, Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, aşa cum este normal.

Însă nu putem să nu ne gândim ce s-ar fi întâmplat cu această cerere a preşedintelui, dacă Boc ar fi fost premier …I-ar fi refuzat lui Băsescu încă o excentricitate pe banii statului ? După ce a dovedit în nenumărate situaţii că acţionează la comanda lui Băsescu şi conform strategiei acestuia, inclusiv că are aceleaşi slăbiciuni pentru averile imobiliare, se mai îndoieşte cineva că Iohannis, dacă ar ajunge preşedinte – ceea ce sunt convins că nu se va întâmpla – i-ar putea refuza lui Băsescu luxul celor două vile de la Snagov, pe care a pus ochii ? Elena Udrea însăşi, dacă ar fi premier, ar mai sta pe gânduri să-i dea lui Băsescu ceea ce îşi doreşte ?

Aceasta este lumea lui Băsescu, partitura la care am asistat 10 ani şi de care vrem să scăpăm. Este o motivaţie importantă în ceea ce priveşte sensul votului din noiembrie, pentru schimbarea sistemului lui Traian Băsescu !

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr