Guvernul Ponta a acordat în ultimii ani respectul cuvenit Armatei Române

Cu ocazia Zilei Armatei Române, îi cinstim și îi omagiem pe toți cei care și-au pus și își pun cariera și viața în slujba oamenilor, pe cei dedicați siguranței tuturor românilor. Respectul pentru Armată trebuie să existe în toate acțiunile statului, iar acest lucru trebuie să se reflecte inclusiv prin măsuri concrete de sprijin.

În acest sens, Guvernul Ponta este cel care a făcut cel mai mult pentru Armată în ultimii 10 ani, acordându-i respectul cuvenit. Alocările bugetare pentru Apărare au fost majorate constant în ultimii doi ani, pensiile militarilor care fuseseră recalculate în scădere de către fosta guvernare au crescut, 230.000 de cadre din Armată, jandarmerie și poliție pot beneficia acum de sporuri în plus. Totodată, actualul Guvern a stabilit obiectivul dublării bugetului MApN până în 2017, un semnal extrem de important pentru viitor. Victor Ponta este cel care a pus capăt subfinanțării Armatei, a întărit angajamentele externe ale României în ceea ce privește apărarea și a schimbat în bine atitudinea statului față de militari.

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr