Vasile Blaga executat, începe războiul pentru conducerea dreptei

Acuzaţiile de luare de mită, aduse lui Vasile Blaga în dosarul EADS, dau semnalul de început în bătălia pentru statutul de lider al dreptei din România, după alegerile prezidenţiale. Este de fapt singura funcţie care îl interesează cu adevărat pe Traian Băsescu după ce îşi va termina mandatul şi pentru asta nu menajează şi nu tolerează pe nimeni.

Primul care îl deranjează şi îi stă în faţă este Vasile Blaga, în prezent şeful campaniei electorale a lui Klaus Iohannis, cel care şi-a asumat misiunea ingrată de a mai rezolva din scandalurile interne care macină ACL în majoritatea judeţelor, pe motiv de neimplicare la primul tur. Şi pentru că Blaga era singurul cu autoritatea necesară să mai liniştească apele între tabere, Traian Băsescu l-a executat scurt, cu un dosar de luare de mită, păstrat probabil la DNA pentru vremuri în care fostul lider PDL trebuia să iasă din scenă.

Conştienţi de strategie şi fără să mai piardă timpul cu rezultatul final al alegerilor, atât Traian Băsescu, cât şi Elena Udrea, care acţionează deja în tandem, aşa cum am văzut şi în campania electorală, au anunţat din timp că urmează dezvăluiri în dosarul care îi interesa cu adevărat – EADS, inclusiv prima victimă – Vasile Blaga, fostul adversar al Elenei Udrea la conducerea PDL.

• „Ar trebui să îl întrebați pe domnul Blaga despre dosarul EADS, nu eu am fost ministru Afacerilor Interne în acea perioadă (…) mă vor ruga să tac”, a răspuns Udrea întrebării unui jurnalist pe 29 octombrie, în plin scandal legat de apariţia unui articol în presa germană care o implica în acest dosar.
• O zi mai târziu, într-o apariţie publică, Băsescu a avut grijă să o disculpe pe Elena Udrea, însă a dat semnalul că ar dori ca “dosarul EADS să iasă cât mai repede”, cu precizarea că acesta va apărea doar atunci când procurorii vor termina ancheta.
• Şi a fost nevoie doar de o săptămână ca semnalul şi dorinţa celor doi să se împlinească.

În condiţiile în care cele mai mari plăţi pentru contractul EADS au fost făcute între 2009 şi 2011, vor mai exista cu siguranţă şi alţi politicieni vizaţi, aşa cum de altfel ne-a anunţat în premieră chiar Traian Băsescu. Însă cel pentru care există o atenţie cu totul specială în momentul de faţă este doar Vasile Blaga.

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr