Adevărata schimbare

Dacă există politicieni care după aceste alegeri prezidenţiale nu îşi pun întrebări despre impactul pe care îl au în rândul electoratului şi nu înţeleg că a venit vremea unei schimbări reale în atitudine, fapte şi discurs, fie că este vorba despre orientări de stânga sau de dreapta, aceştia fac o mare greşeală. Lecţia pe care PSD-ul a primit-o la aceste alegeri se poate repeta cu siguranţă pentru orice formaţiune politică sau candidat, în condiţiile în care cetăţenii aparent neinteresaţi de politică pot răsturna în mod absolut democratic orice calcule electorale. Puterea nu trebuie să fie la un singur om sau la un singur partid, acesta a fost avertismentul, iar convieţuirea forţelor politice în perioadele dintre alegeri trebuie să se facă ţinând seama de interesul general şi nu având ca reper doar scandalul.

Cred că se impune un mesaj de apreciere şi susţinere pentru toţi tinerii care au ieşit la vot, indiferent de opţiunea lor. Dacă îşi vor păstra interesul pentru prestaţia politicienilor şi după aceste alegeri, dacă vor sancţiona, dacă se vor implica pentru asigurarea unui feedback în societate, înseamnă că ne vor oferi punctul de plecare pentru adevărata schimbare.

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr