Un cadou pentru noul preşedinte Iohannis, Constituţia României

Dacă la două zile după câştigarea alegerilor, preşedintele ales al României ne spune că vrea toată puterea chiar din 2015, prin schimbarea configuraţiei parlamentare, astfel încât Guvernul să pice cu moţiune de cenzură, înseamnă că ne pregătim pentru un nou mandat de tip Băsescu. Dacă adăugăm la această declaraţie şi faptul că, în campanie, candidatul Iohannis ne-a asigurat că înţelege coabitarea instituţională cu Victor Ponta, ba chiar l-a invitat să rămână premier, pentru ca imediat după câştigarea alegerilor să îşi schimbe radical discursul, avem în faţă imaginea preşedintelui-jucător de care ne-am dorit să scăpăm.

Trecând de mirajul puterii pe care îl dă funcţia de preşedinte, continuarea acestor practici şi după preluarea oficială a mandatului ne va obliga să îl trimitem pe Klaus Iohannis direct la Constituţie. Nu din alt motiv, dar nu mai avem nevoie de încă un preşedinte care să o încalce.

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr