Famigliile mafiote şi-au cumpărat România

Famiglia Udrea-Cocoş, tatăl şi fiul, prima şi a doua nevastă, plus sateliţii afacerişti sau angajaţi ai statului care încercau să devină utili pentru a beneficia de influenţă, famiglia Hrebenciuc, la fel – tatăl şi fiul, famiglia Băsescu, împreună cu toţi cei care tresăreau doar auzindu-le numele, multiplicate oriunde în ţară cu alte famiglii care au prins culoar favorabil, alcătuiesc imaginea de ansamblu a jafului naţional care ni se devoalează în această perioadă.

Vorbim de mafie în cel mai pur sens al cuvântului, ce vehicula sume uriaşe şi obţinea profituri pe măsură, la adăpostul protecţiei politice despre care vom afla foarte multe probabil anul viitor, când dispar imunităţile, campaniile electorale şi se face curăţenie.

În ciuda tentativelor de diversiune şi a jocurilor de interese, cu denunţuri între foştii parteneri, cred că merită să urmărim cu atenţie evoluţia evenimentelor şi a dosarelor, pentru că atribuirea responsabilităţilor în faţa instanţelor este ireversibilă. Vom avea însă două mize, care se traduc într-un examen de eficienţă şi credibilitate a statului: care au fost beneficiarii finali ai banilor şi dacă îi mai putem recupera.

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr