Schimbările anului 2015

…ar trebui să se concretizeze, în opinia mea, prin reparaţiile legislative şi politice pe care este necesar să le facem după ultimii 10 ani de blocaj şi scandal. Avem în faţă poate cel mai potrivit moment în care putem începe să lucrăm cu adevărat la reforma clasei politice. Reperul principal este Constituţia, dar în paralel, se impune un consens politic şi pentru schimbarea legislaţiei electorale, în condiţiile în care s-a dovedit că votul uninominal a adus un deficit de credibilitate, atât pentru partide, cât şi pentru politicieni.

Un semnal important în restructurarea clasei politice l-ar putea da inclusiv preşedintele Klaus Iohannis, prin menţinerea unui echilibru şi neimplicare în bătălia dintre putere şi opoziţie. Aş spune chiar că preşedintele este dator să lase partidele să se reformeze singure, fiecare cât de rapid şi radical poate, asigurându-i astfel pe români că au scăpat în sfârşit de coşmarul preşedintelui-jucător. În acest scop, primul care trebuie să înţeleagă că nimeni nu mai are nevoie de un nou Traian Băsescu şi o nouă Elena Udrea este chiar Klaus Iohannis.

Nu în ultimul rând, dacă se va dovedi că este nevoie şi de DNA pentru a curăţa viaţa politică din România, atunci asta să se întâmple, cu condiţia unui tratament egal pentru toţi cei vizaţi, indiferent de susţinerea şi protecţia de care s-au bucurat până acum.

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr