Ultima tentativă de salvare: Elena Udrea cere protecţia sistemului lui Băsescu

Ieşirile la rampă ale Elenei Udrea pregătesc audierile la DNA, care nu mai pot fi amânate la nesfârşit, din cauza presiunii opiniei publice şi a dezvăluirilor din dosare. Conştientă de această realitate, Udrea încearcă să transforme posibile fapte de natură penală în teme de autovictimizare politică, de care s-ar putea folosi atunci când se va afla în situaţii limită.

Primul gest a fost acela prin care a cerut fără menajamente, protecţia oamenilor importanţi din sistemul creat de Traian Băsescu, despre care ştie că au rămas în funcţii cheie şi pot încă să influenţeze decizii. Astfel, în loc să dea declaraţii în faţa procurorilor, Elena Udrea a încercat să le orienteze indirect cursul anchetelor. Ea le-a spus practic prin televizor că a rămas ultima susţinătoare a lui Traian Băsescu şi în această calitate ar merita să fie protejată, la fel cum este şi fostul preşedinte. Cel puţin pentru moment….

Ori tocmai în acest semnal stă de fapt miza perioadei următoare. Dacă sistemul lui Băsescu, despre care am vorbit de atâtea ori că ar putea să rămână în funcţiune şi după decembrie 2014, îşi va dovedi rezistenţa, atunci vom fi martori la cea mai penibilă postură pentru justiţia din România: Elena Udrea face declaraţii în cascadă doar în emisiuni televizate, pentru că procurorii se tem în continuare să o cheme la audieri.

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr