Cine şi de ce a creat mafia retrocedărilor

Dezvălurile fără precedent despre mafia retrocedărilor, la fel ca sutele de milioane de euro din banii statului ce au ridicat averi peste noapte şi pentru care nu avem încă adevăraţii vinovaţi sau responsabili, toate formează imaginea completă a unui jaf pus la punct în mod premeditat, cu legea pe masă.

Probabil că nu este deloc întâmplător faptul că adoptarea pachetului de legi privind modalitățile de restituire a proprietăților, crearea Fondului Proprietatea, urmată practic de legalizarea jafului despăgubirilor, se suprapun perfect peste primul mandat al lui Traian Băsescu şi singurul mandat de ministru al Justiţiei pentru Monica Macovei.

Despre interesul pe care Băsescu l-a avut pentru a face să funcţioneze un astfel de mecanism care să producă bani ştim şi sunt convins că vom afla în continuare detalii inclusiv din dosare penale. La fel şi cu Monica Macovei, dezbaterea publică şi anchetele în derulare vor trebui să lămurească aspecte cel puţin la fel de grave : a executat fostul ministru Macovei ordine pentru a pune la punct legile proprietăţii prin care banii statului să ajungă în conturi private ? Din interiorul sau din afara ţării ?

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr