Cum se protejeaza procurorii DNA de schimbarea de regim

Avalanşa de dosare lansate în spaţiul public de DNA, cu tot cu stenogramele din dotare şi demnitarii chemaţi la audieri pe uşa din faţă, reprezintă de fapt o măsură de autoprotecţie a procurorilor faţă de schimbarea de regim (prezidenţial). Sunt covins că nimeni nu îşi imaginează cumva că ar fi vorba despre informaţii noi, care au apărut ca din senin la început de an 2015 şi procurorii s-au şi grăbit să le dea în lucru, prin alinierea personajelor vizate.

În realitate, ce se întâmplă acum este un fel de separare a apelor, prin eliberarea fişetelor de dosarele puse la dospit. Asta în condiţiile în care nimic nu poate fi mai rău pentru un procuror decât să nu poată explica de ce a ţinut blocate anumite cauze. Ca urmare, cine nu face parte din cercul foarte restrâns al protejaţilor pe care Băsescu încă îi mai are, ne pare rău, dă cu subsemnatul. Cu cât avalanşa este mai mare, iar numele mai sonore, cu atât trece mai neobservată adevărata comandă care a fost executată în aceste zile. DNA a anunţat clasarea Dosarului Flota, unul dintre motivele pentru care o ţară întreagă a aşteptat ca fostul preşedinte să îşi piardă imunitatea. Traian Băsescu nu mai este acuzat de nimic în această cauză, pentru simplul motiv că “faptele nu există”, iar DNA-ul este fericit că a scăpat de un asemenea cartof fierbinte.

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr