Lista cumpărăturilor lui Gabriel Sandu pentru Traian Băsescu şi PDL

La fel de importantă ca mărturia lui Gabriel Sandu privind circuitul banilor din PDL este şi lista facturilor plătite de acelaşi personaj, doar pentru campania lui Băsescu şi a PDL de la alegerile prezidenţiale din 2009. Cred că trebuie să rămână în conştiinţa publică ce sume au cheltuit ca să ne mai asigure încă 5 ani cu Băsescu, atât susţinătorii foşti şi actuali, dar mai ales cei care acum caută protecţie la noul PNL, sprijinind un alt preşedinte. Lista de mai jos reprezintă contribuţia din partea unui singur (fost) ministru, Gabriel Sandu, care s-a enervat probabil că este singurul membru al fostelor guverne PDL trimis în arest, deşi din câte înţelegem, regulile de finanţare erau aceleaşi pentru toţi.

  • 12 milioane de scrisori electorale cu mesajul lui Băsescu, 1.500.000 de euro;
  • pungi şi elemente de polietilenă personalizate, 100.000 de euro;
  • PDL Bucureşti, aproximativ 350.000 de euro cash ;
  • Roberta Anastase, 400.000 de euro cash;
  • materiale de campanie prezidenţială la Prahova + acţiuni electorale + spectacole, 100.000 de euro;
  • TOTAL CAMPANIE : 2.450.000 de euro.

Vorbim aşadar despre o situaţie mai complicată, cu date mult mai complexe şi concrete faţă de singurul precedent din politica românească, dosarul în urma căruia Adrian Năstase a făcut închisoare pentru finanţarea campaniei electorale. Cel puţin pentru moment, este evident că avem de-a face cu o dublă măsură, în condiţiile în care nimeni dintre cei nominalizaţi în denunţ de Gabriel Sandu nu a fost “deranjat” oficial de niciun procuror. Mai mult decât atât, a fost pusă în funcţiune propaganda de partid, care culmea, încearcă să acrediteze ideea că Sandu minte sau n-ar avea dovezi. Ori realităţile trăite de fiecare dintre noi, cel puţin în Prahova, indică foarte clar că denunţul reflectă pe deplin modul PDL de a face campanie: bani pentru voturi şi mită electorală.

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr