Când justiţia este lăsată să lucreze, încep arestările pe bandă rulantă

Asistăm la cea mai rapidă şi complexă campanie de arestări pe care a văzut-o România după 1989 şi, în opinia mea, este foarte bine că întreg sistemul judiciar reacţionează aşa. De ce abia acum ? Vorbim despre o realitate pe care o simţim cu toţii, după ce s-au temut de influenţa lui Traian Băsescu, procurorii şi judecătorii au început să se convingă de faptul că aceasta este de domeniul trecutului. Sistemul piramidal pe care fostul preşedinte şi l-a creat în justiţie pentru a-i servi interesele, prin oamenii plasaţi în posturi cheie, s-a blocat şi nu mai răspunde la comenzi. Urmarea se vede în spaţiul public: dosarele instrumentate şi ţinute în aşteptare sunt scoase acum la lumină şi încep să provoace adevărate cutremure. Este ca un bulgăre de zăpadă care se rostogoleşte şi nu mai poate fi oprit. Şi nici nu trebuie să fie oprit, pentru că singura soluţie de normalizare a sistemului este ca acesta să fie lăsat să se autoregleze. Iar ce vedem acum marchează doar începutul.

Elena Udrea este personajul central în acest fenomen, însă doar pentru moment. Dacă ne raportăm la toate capetele de acuzare pe care i le aduc procurorii DNA, este evident că nu a acţionat în niciun caz de una singură. Nici n-ar fi putut. Pentru a-şi câştiga recunoaşterea de numărul 2 în România, s-a folosit de prestigiul creat prin influenţa pe care o avea asupra lui Băsescu şi a pus în mişcare un întreg angrenaj.

Când va simţi însă că este singura care dă socoteală pentru acest sistem de putere creat la comanda lui Traian Băsescu, de care s-au folosit amândoi din plin, atunci vor urma adevăratele dezvăluiri.

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr