Cătuşe pentru simbolul regimului Băsescu, Elena Udrea

Ce n-am fi crezut vreodată că ar putea să se întâmple cât timp Traian Băsescu a fost preşedinte, iată că a devenit posibil la mai puţin de două luni după finalizarea mandatului de la Cotroceni. Imaginile cu Elena Udrea reţinută 24 de ore, flancată de jandarmi şi scoasă în cătuşe pe uşa din faţă de la DNA, zonă rezervată pentru maxima expunere publică, transmit semnalul că de-acum înainte nimic nu (mai) este interzis, nimeni nu (mai) poate fi de neatins, iar anchetele nu se (mai) blochează.

Este în primul rând o miză de credibilitate pentru DNA şi celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în combaterea corupţiei, care se poate realiza doar prin instrumentarea corectă, măcar acum, a tuturor dosarelor ce o vizează pe Elena Udrea. Iar momentul în care instanţa de judecată va confirma capetele de acuzare formulate de procurori va marca practic primul pas spre prăbuşirea sistemului creat de Traian Băsescu.

Simbolic vorbind, câte perechi de cătuşe ar trebui să se pună Elenei Udrea pentru fiecare dintre dosarele în care este acuzată de fapte de corupţie ? Dar lui Traian Băsescu ? Cred că nimeni nu ştie acum cu exactitate, pentru că informaţiile curg, iar faptele sunt descoperite pe măsură ce sistemul cedează. La final însă, va trebui să ştim foarte clar cine, de ce, pentru cine şi cât a furat din banul public, care a fost mecanismul şi ce trebuie să facem astfel încât să nu mai poată fi posibili 10 ani de jaf.

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr