Monica Ridzi în arest, Eba în libertate, un deceniu de corupţie

Pe 23 iunie 2009, scriam pe blog:

Pe măsură ce aflăm mai multe detalii despre modul în care ministrul Monica Iacob Ridzi a risipit banii publici pentru evenimentele organizate pe 2 mai, de Ziua Tineretului, asemănările cu felul în care s-a cheltuit bugetul local de Zilele Ploieştiului sunt tot mai evidente. Două cazuri, două puncte comune : banul public şi Elena Băsescu.
Daniel Savu

Pe 16 iulie 2009, am continuat :

Este de notorietate faptul că Monica Ridzi a tras de timp cât a putut până când a transmis comisiei parlamentare informaţiile (oricum incomplete) despre modul în care s-au cheltuit banii pentru Ziua Tineretului. Andrei Volosevici a avut nevoie de peste o lună şi jumătate pentru a justifica banii cheltuiţi la Zilele Ploieştiului. Şi până astăzi, tot n-a spus nimic. În ambele cazuri, atribuirea bugetelor de organizare a evenimentelor s-a făcut fără licitaţie. Ciudată coincidenţă, cele două evenimente au avut loc în timpul campaniei pentru europarlamentare şi singurul candidat, „invitat de onoare”, care le-a folosit pe amândouă în interes electoral a fost Elena Băsescu.
Daniel Savu

După aproape 6 ani, Monica Ridzi a ajuns în spatele gratiilor cu o condamnare de 5 ani, în timp ce Eba a ieşit din politică, dar a rămas în continuare la adăpostul numelui Băsescu. Cel puţin pentru moment, nimeni nu o deranjează nici măcar cu o întrebare, deşi este de notorietate că a fost principalul beneficiar al unui tipar de promovare care se repeta peste tot în ţară, pus la punct de aparatul de partid al PDL, numitorul comun fiind banul public. Inclusiv Ploieştiul s-a “calificat” în acest circuit la momentul respectiv, prin administraţia condusă de primarul PDL Andrei Volosevici, care a transformat “Zilele Ploieştiului”, într-un eveniment electoral, special pentru Eba.

Sistemul în ansamblul său se baza pe sume incredibile, care încep să fie descoperite sau denunţate. Personajele din filiera ce a produs bani pentru partid, pentru Eba, pentru Udrea, pentru al doilea mandat al lui Traian Băsescu, bineînţeles că şi pentru luxul personal, aşteaptă acum instrumentarea cauzelor penale în care au fost nominalizate. Cel puţin dacă ne referim la Prahova, denunţurile lui Gabriel Sandu vorbesc despre banii care au ajuns la Roberta Anastase, despre cum lucra Neagoe de la Poştă pentru campania lui Băsescu, Gheorghe Nastasia spune ce sume au ajuns la Udrea, fiecare cu partea lui de contribuţie.

Incredibil este cum toţi oamenii aceştia, după modelul lui Ridzi şi chiar al Elenei Udrea, preferă în continuare să-l ocolească sau să-l protejeze pe Traian Băsescu, omul din vârful piramidei, asumându-şi riscul unor dosare penale sau privarea de libertate. Rămâne de văzut pentru cât timp !

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr