Rezultatele săracilor şi rezultatele bogaţilor

Biroului Electoral Judeţean Prahova: 25.223 de alegători au votat pe liste suplimentare.

Biroul Electoral Central – rezultate finale pentru Prahova :
• PDL – 61.349 voturi
• Alianţa electorală PSD+PC – 41.032 voturi
Cu alte cuvinte, în Prahova, diferenţa între PDL şi PSD+PC a fost de 20.317 voturi

Dacă vom compara însă această diferenţă cu cifra de 25.223 alegători care au votat pe liste suplimentare, conform BEJ Prahova, rezultă că pe listele suplimentare şi-au exercitat dreptul de vot cu aproximativ 5.000 de oameni peste diferenţa dintre cele două partide. Cei 5.000 de alegători se încadrează însă perfect în marja normală pentru vot pe liste suplimentare, deci teoretic ar exclude turismul electoral.

Rămâne să analizăm de unde au apărut ceilalţi 20.000, cum de şi-au exercitat dreptul de vot în alte localităţi decât cele de domiciliu.

În acelaşi timp, dacă presupunem că ar fi încercat să facă turism electoral şi să plimbe oamenii cu microbuzele dintr-un loc în altul, PSD Prahova, cu toate organizaţiile sale locale, n-ar fi avut în niciun caz resurse pentru o acţiune de acest fel.

În aceste condiţii, sunt convins că vom mai avea de discutat despre cine a câştigat corect cele mai multe voturi la europarlamentarele din Prahova.

Pe de altă parte, cred că Poliţia din Prahova va închide în continuare ochii la turismul electoral practicat din plin în judeţ pe 7 iunie şi va ezita să aplice legea, de teama repercusiunilor politice care s-ar putea abate asupra şefilor. Şi vă asigur că nu din partea PSD-ului! La fel va proceda şi SRI-ul, va prefera să tacă, pe motiv că a fost echidistant …

Ca exerciţiu electoral, alegerile europarlamentare ne-au adus un prim pas spre normalitate : au fost dezvăluite fraudele la vot, produse atât prin mită electorală, dar mai ales prin turism electoral şi vot multiplu. Câştigul este că se vorbeşte tot mai mult despre acest fenomen şi toată lumea recunoaşte că există. În sfârşit, se dovedeşte că hoţia nu merge la infinit şi încep să apară primele fisuri. Trebuie doar ca statul să îşi facă treaba şi să ia măsuri.

Dacă din cele 45 de cazuri de vot multiplu, înregistrate oficial la nivel naţional, cel puţin unul va fi pedepsit conform legii, acesta ar fi primul semn ca începem să facem curăţenie !

Din păcate, se vor trezi cu poliţia la uşă şi vor suporta consecinţele doar românii amarâţi care şi-au riscat pielea pentru 1 milion sau 2, şi au votat de 2 sau 3 ori, în loc să plătească cei care au gândit, planificat şi organizat frauda electorală, tradusă în special prin turism electoral .

În final, un comentariu despre organizaţia din care fac parte – PSD Ploieşti.
Stiu că există o listă întreagă de “personalităţi” politice, inclusiv oameni de afaceri, care şi-ar dori foarte tare ca PSD să obţină în Ploieşti rezultate cât mai slabe cu putinţă la orice tip de alegeri, organizaţia să ajungă în dizolvare dacă s-ar putea, în aşa fel încât – atunci când se fac bugetele de campanie – să se cheltuiască din ce în ce mai puţin pentru a anihila spiritul de la PSD Ploieşti.

S-au depus eforturi deosebite : s-au cumpărat oameni, s-au pus la cale cu atenţie toate evenimentele de anul trecut, pe care nu mai vreau să le repet, s-a creat imaginea unei organizaţii dezorganizate, în care toată lumea se certa cu toată lumea ! Acum s-a demonstrat că manipularea nu poate să dureze la nesfârşit !

Căderea a fost oprită printr-un alt mod de a face politică. Ca urmare, la Ploieşti ne-am încadrat în media obţinută de PSD în judeţ, cu mai puţine resurse decât şi-ar putea imagina cineva vreodată.

Există şi o explicaţie pentru respectul pe care PSD Ploieşti începe să îl recâştige în faţa ploieştenilor, cu fiecare zi ce trece. Este vorba despre un alt mod de a trata oamenii, pe care echipa de la Ploieşti, condusă acum de Ion Eparu, şi l-a asumat. Dacă experimentul nefericit de după demisia lui Emil Calotă nu ar fi avut loc, cred că acum rezultatele ar fi putut fi chiar mai bune.

Oricum, timpul lucrează pentru noi. Probabil că nu vom câştiga peste noapte în faţa maşinăriei puse la punct de PD-L, dar vom recupera teren, îi vom face să cheltuiască din ce în ce mai mult, în aşa fel încât după căderea lui Băsescu să putem recâştiga Ploieştiul.

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

1 Thought.

  1. Din pacate persoanele care au votat de mai multe ori nu pot fi depistate decat daca listele cu cei care au votat vor fi introduse in calculator. Atunci se va vedea cine a votat de mai multe ori!
    Cat despre PSD Ploiesti, sper ca activitatea acestei organizatii sa intre cat mai curand in normal!

Comments are closed.