“Mai bine fără Savu !”

De când am intrat în lumea bloggerilor, mi-am dat seama că uneori este mai interesant şi util să citesc blogurile, decât ziarele. Şi mă conformez. Când îmi descopăr numele şi aflu ce am zis, ce am făcut, ce urmăresc de fapt sau ce n-am făcut, pot să vă spun că de cele mai multe ori mă amuz.
Cine vrea să ştie de ce, stăm de vorbă !

Foarte rar dau răspunsuri la ceea ce se scrie despre mine pe diferite bloguri sau site-uri de ştiri. Însă în cazul următor, mă simt dator să fac mai multe precizări.

Domnule Bogdan Stoica,
Aş fi participat cu plăcere la emisiunea “Ploieşti – Capitala aurului negru. Centrul industriei petroliere din România”, organizată vineri la Ploieşti de televiziunea The Money Channel, dacă aş fi fost invitat. Nu cred însă că producătorii emisiunii sunt cei care au făcut selecţia invitaţilor, ci “organizatorii” locali au preferat să am un alt program în ziua de vineri.

În urmă cu aproape o săptămână, am aflat de la preşedintele Consiliului Judeţean că va avea loc acest eveniment, cu adevărat remarcabil pentru Ploieşti şi Prahova. Până astăzi, nu am primit niciun fel de invitaţie sau informaţii despre program. Chiar am crezut că s-a contramandat.

Am citit însă pe site-ul dumneavoastră detalii despre această emisiune şi am aflat astfel că eu nu voi participa. De unde ştiaţi acest lucru ? Am văzut apoi lista cu o parte dintre invitaţii deja confirmaţi şi mi-am dat seama de ce persoana mea nu a fost agreată de “organizatorii locali”, subliniez. Ar fi fost un risc mult prea mare ca cineva să facă vreo surpriză neplăcută invitaţilor portocalii, prin comentarii sau întrebări incomode, adresate spre exemplu primarului Ploieştiului, despre ce a făcut concret într-un an de mandat. De aceea, sunt convins că undeva s-a decis – “Mai bine fără Savu!”

Sunt perfect de acord că nu la televizor se rezolvă problemele economice ale Ploieştiului sau ale judeţului Prahova, după cum, în ceea ce mă priveşte, nu doar la televizor sunt preocupat de subiectul “interlopi”, care, observ cu o reală satisfacţie, deranjează tot mai mult.

Trebuie să fac o corectură. Este pentru prima dată când aud că mă preocupă “benzinarii-interlopi” . De fapt, mă ocup de interlopii care s-au implicat în politică, de cei care au sprijinit oamenii politici să ocupe funcţii importante la alegerile locale şi parlamentare, ajungând să îşi plaseze chiar şi asociaţi în Parlamentul României, cu CV-uri cosmetizate.

Mă interesează interlopii care şi-au creat veritabile acoperiri în administraţiile locale, în agenţiile naţionale, pentru a-şi justifica prezenţa pe lângă banul public. Toate aceste posturi ar fi trebuit să fie asumate de partidele politice. În realitate însă, unele dintre ele au fost ocupate de interlopi sau de acoliţii lor, unii fără culoare politică, alţii doar vopsiţi, nici nu mai are importanţă sub ce formă se prezintă.

Vă asigur, domnule Bogdan Stoica, nu doar la televizor mă războiesc cu interlopii ! Folosesc toate pârghiile legale pe care funcţia de senator mi le oferă, şi vă asigur că nu sunt deloc puţine, pentru a scăpa de acest fenomen şi de personajele care îl întreţin. Am cel puţin patru ani la dispoziţie…

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr